Tăriceanu, răspunzând scrisorii lui Macovei: Nu comunici cu preşedintele Senatului prin Facebook

| 23 oct, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi, la Bistriţa, răspunzând unei întrebări în legătură cu scrisoarea deschisă care i-a fost adresată de către Monica Macovei vizând ridicarea imunităţii senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, că acesta nu a fost un demers instituţional, pentru că 'nu comunici cu preşedintele Senatului prin Facebook'.

'Am văzut scrisoarea, sunt la curent, şi o să-i răspund, cu toate că nu este un demers instituţional ceea ce a făcut domnia sa. Nu comunici cu preşedintele Senatului instituţional prin Facebook. Dar, în fine, pentru că suntem în campanie electorală, probabil că ar fi fost normal pentru doamna Macovei să fie la curent, că se poate informa, există site-ul instituţiei, că este familiarizată cu internetul şi computerul, ar fi putut să afle următorul lucru: că în momentul în care a venit la Senat solicitarea pentru ridicarea imunităţii celor doi senatori, am reunit de urgenţă Biroul Permanent al Senatului şi, conform regulamentului, am repartizat solicitarea ce ne-a fost adresată către Comisia juridică', a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că aşteaptă raportul de la Comisia juridică până în data de 28 octombrie şi abia apoi se va dezbate solicitarea făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

'Am fixat şi un termen, absolut scurt şi rezonabil, ţinând cont că referatul avea nu mai puţin de 70 de pagini şi erau peste o mie de pagini de copii ale probelor cu care sunt constituite dosarele celor doi parlamentari. În ziua de 15, când era termenul de predare a raportului, văzând că nu se mai întâmplă nimic, am făcut personal, fără să mai cer aprobarea Biroului Permanent, o scrisoare prin care am pus în întârziere comisia, pentru că nu şi-au respectat angajamentul. (...) Comisia şi-a dat ea singură termen până în 28 şi nutresc speranţa ca până în 28 să-şi termine treaba şi să înainteze raportul Biroului Permanent, urmând ca în prima şedinţă să dezbatem raportul şi solicitarea făcută de Ministerul Justiţiei', a explicat Tăriceanu.

Europarlamentarul Monica Macovei i-a adresat joi o scrisoare deschisă preşedintelui Senatului, în care îi cere acestuia să convoace de urgenţă plenul Senatului în care să se acorde un vot asupra cererii procurorilor DNA de ridicare a imunităţii a doi senatori, Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, ale căror nume se regăsesc în dosarul Microsoft.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 2014
Pieceofshenie
Cine e Macovei?
O persoana fara nici o credibilitate si fara vreo realizare in aceasta tara.
Tariceanu si-a indeplinit atributiile pe care le avea in cazul de fata. Doamna Macovei incearca prin orice mijloace sa se afirme in aceasta campanie dar romanii stiu ca nu are nici o sansa si ca nu au cum sa-i acorde votul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ