Ce mesaj i-a transmis Dan Voiculescu judecătoarei care l-a trimis după gratii

| 23 oct, 2014

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, a prezentat mai multe informatii referitoare la averea sa, pentru a-i raspunde judecatoarei Camelia Bogdan.

"Cand ma prezentam zilnic la IPJ Ilfov (zile pe care nici eu, nici Traian Basescu nu o sa le uitam niciodata), un protestatar mi-a reprosat ca m-am imbogatit din banii poporului.

Facea referire la un numar de vapoare despre care se spunea ca ar fi plecat in decembrie 1989 incarcate cu marfa in valoare de milioane de euro, sume care nu au mai ajuns in Romania", a scris pe blog Dan Voiculescu.

Acesta scrie in continuare "situatia reala a acelor vase", "pentru linistea doamnei Camelia Bogdan, ca sa nu mai caute ceea ce nu exista".

Toate cele sapte exporturi, sustine Dan Voiculescu, au avut loc in ultimele trei luni ale anului 1989, fiind vorba de tabla, tevi, otel beton si ciment care au ajuns in tari precum Statele Unite, Canada, Egipt si Republica Dominicana.

Valoara totala a marfurilor la care face referire fostul senator PC se ridica la aproximativ 11 milioane de dolari, la nivelul anului 1989.

"Toata marfa a fost platita pana la ultimul cent. Cautati! Cautati! Cautati! Dar in final trebuie sa spuneti romanilor ce ati gasit", mai scrie Dan Voiculescu.

"Am solicitat Curtii de Apel Bucuresti rezultatul cercetarilor ample dispuse de judecatoarea Camelia Bogdan cu privire la mitul 'averii ascunse' a lui Voiculescu.

Pana acum, mi-au comunicat numai ca au sesizat Inspectia Judiciara. Voi solicita din nou aceste rezultate. Nu am nimic de ascuns si cred ca asta este sansa mea ca lumea sa se convinga ca tot ce am realizat in viata, am realizat prin munca, multa si cinstita", a incheiat fondatorul Intact.


Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea sunt cei doi magistrati care au facut parte din completul ce a dat verdictul in dosarul privind privatizarea ICA.

Dupa condamnarea la inchisoare a lui Dan Voiculescu, pe 8 august, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis si instituirea sechestrului pe averea lui Voiculescu, dar si a altor inculpati, iar DNA a demarat, in premiera, procedura confiscarii extinse, dupa cateva zile.

Astfel, instanta a dispus confiscarea terenului pe care se afla sediul Grivco si sediul posturilor TV din grupul Intact, precum si a 3,5 milioane de dolari din averea omului de afaceri, la care se adauga alte 11 milioane de dolari din averea celor doua fiice, in vederea recuperarii prejudiciului produs statului.

Ulterior, la sfarsitul lunii august, ANAF a inceput procedurile de confiscare a imobilelor si terenurilor Grivco si Antena.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ