Discuția Biden-Ponta: semnalul că epoca Băsescu a luat sfârşit

| 23 oct, 2014

Convorbirea telefonică Ponta-Biden e semnul că epoca Băsescu s-a pierdut în ceață. Victor Ponta a devenit actorul principal în discuțiile de cel mai înalt nivel între SUA și România.

Candidatul PSD, Victor Ponta, este privit de partenerii strategici ai României drept un lider capabil să poarte discuții la nivel înalt pe scena internațională. La inițiativa vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, prim-ministrul Victor Ponta a purtat o convorbire telefonică cu acesta, în care a discutat despre modalitățile de dezvoltare a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Oficialul american și prezidențiabilul PSD au abordat în cadrul discuției telefonice teme de o mare importanță pentru agenda de securitate internațională, precum situația din Afganistan și pregătirea Misiunii „Resolute Support” a NATO ce urmează să fie înlocuită cu Misiunea ISAF începând cu anul 2015.

Citeşte şi: Victor Ponta a discutat telefonic cu Joe Biden. Care au fost temele dezbătute

Totodată, liderul Guvernului a reafirmat cu această ocazie că România va continua să rămână un partener de încredere al SUA, respectiv că țara noastră își va respecta angajamentul luat de consolidare și dezvoltare a Parteneriatului Strategic bilateral. Partea română își va duce la îndeplinire toate misiunile angajate de către Forțele Armate Române și va susține în același timp instalarea pe scena internațională a unui climat de pace și stabilitate.

Astfel, convorbirea telefonică Ponta-Biden dezvăluie faptul că epoca Băsescu s-a pierdut în ceață. Liderul PSD a devenit actorul principal în discuțiile de cel mai înalt nivel între SUA și România. Președintele Băsescu devine o figură ștearsă pe arena internațională, în care partenerii strategici ai țării ignoră președintele încă în funcție.

În primăvara acestui an vicepreședintele american s-a întâlnit cu premierul la Palatul Victoria, unde a fost subliniată importanța securității energetice a României. Însă securitatea energetică a țării nu poate fi obținută niciodată gratis!

Citeşte şi: Victor Ponta: Până în 2019 trebuie să avem suficient gaz pentru România şi Republica Moldova

România investește foarte mult pentru ca să poată asigura independența energetică atât pentru România, cât și pentru Moldova. Victor Ponta și-a asumat prin programul său prezidențial ca România să devină în 5 ani lider regional în energie, chiar dacă acest lucru îi deranjează pe oficialii pe la Moscova.

Prin urmare, necesitatea României de a avea un președinte care să aibă o pregătire pe politică externă este acoperită de prezidențiabilul PSD, Victor Ponta, care a demonstrat că este capabil că poarte discuții pe scena internațională. Președintele încă în funcție, Traian Băsescu, devine din ce în ce mai șters pe plan extern, astfel încât nu poate să îi lase moștenire continuatorului său, Klaus Iohannis, o politică demnă de admirat pe plan extern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
ion
Poate Joe Biden l-a sunat sa il traga de urechi pe Ponta,sa se descotoroseasca de baroni si de mafioti si sa lase justitia sa isi faca treaba ! Cine il crede pe Ponta ce zice? Cand zice Ponta ceva, tragi apa !
UN JEG DE OM ! UN OM PARSIV,CU MULTE FETE ! BLeah! Scarba MAXIMA!
24 oct, 2014
Guzganul rozaliu PSD
Victor Ponta nu mai poate conduce partidul...
si nici sa devina Presedinte
in filiale se spune ca Victor Ponta a dat partidul pe mana DNA
baronii cei buni de la PSD sunt in pericol
corect pe fond,insa se pare ca pretul este sa scape tata socru
daca este asa,nu mai trebuie votat
propun votantilor PSD sa nu mearga la vot..este cea mai buna optiune
24 oct, 2014
Mirela Palada
discutia Biden-Ponta,de fapt monologul lui Biden, un semnal clar ca justitia trebuie lasata sa-si faca datoria in continuare...
ca in epoca Basescu
urmarea:Hrebenciucii,Adamii,Sarbii,etc...in cercetari si daca sunt vinovati,in puscarii...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ