Institutul de Politici Publice invită principalii şase candidaţi la o dezbatere electorală

| 23 oct, 2014

Institutul pentru Politici Publice invită principalii candidaţi în alegerile prezidenţiale la o dezbatere electorală înainte de primul tur, după un format utilizat în alte ţări.

IPP propune o dezbatere care să se desfăşoare miercurea viitoare, la ora 19,00, la Palatul Parlamentului, iar la ea să participe şase candidaţi în ordinea intenţiei de vot din sondaje: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu şi Monica Macovei.

IPP mai propune ca la dezbatere să fie patru moderatori şi a adresat un apel televiziunilor care vor să transmită dezbaterea să desemneze câte un moderator. Fiecare dintre aceştia va modera o secţiune. Vor fi patru secţiuni tematice de 30 de minute, cinci minute pentru fiecare candidat.

"IPP susţine importanţa informării alegătorilor cu privire la viziunea candidaţilor în ce priveşte securitatea, politica externă şi stabilitatea politică şi economică a României în următorii cinci ani şi, în acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidaţi să nu se eschiveze de a participa în confruntări electorale, mai ales când acestea se vor organiza într-un format eficient pentru ca alegătorii să poată extrage informaţiile necesare pentru un vot avizat în alegerile prezidenţiale 2014', se arată în comunicatul organizaţiei.

Reprezentanţii IPP îşi motivează demersul prin aceea că nu se prefigurează a se organiza o asemenea confruntare electorală între candidaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ