ULTIMA ORĂ! Iohannis, JUDECAT înainte de alegerile prezidențiale. Ce declară candidatul ACL

| 23 oct, 2014

Dosarul presedintelui PNL, Klaus Iohannis, in care acesta este acuzat de incompatibilitate de ANI urmeaza sa fie judecat luni.

Exista, astfel, posibilitatea ca judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa dea verdictul final in cazul primarului Sibiului inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, unde liderul ACL candideaza pentru cea mai inalta pozitie in stat, informeaza Realitatea Tv.

Data de luni, 27 octombrie, pentru judecarea cererii a fost stabilită astăzi de instanţa supremă.

ANI a cerut instanţei supreme, miercuri, să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după, respectiv în 18 noiembrie.

Agenţia a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mai multe documente în susţinerea cererii de schimbare a termenului de judecată a dosarului de incompatibilitate al lui Iohannis, stabilit pentru 18 noiembrie, la două zile după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Instanţa supremă urmează să decidă, astfel, dacă menţine data stabilită iniţial pentru judecarea dosarului lui Klaus Iohannis sau dacă procesul începe înainte de terminarea alegerilor prezidenţiale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilise, marţi, ca în 18 noiembrie să înceapă judecarea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în dosarul de incompatibilitate. În 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu judecarea recursului declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba-Iulia.

Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, pe 29 septembrie, cu o zi înainte ca ICCJ să îi admită, în principiu, recursul, că va candida la prezidenţiale indiferent de ceea ce se va întâmpla la instanţa supremă.

"Pot să vă spun că voi candida indiferent ce o să se întâmple. Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit la ICCJ", declara Iohannis, la Adevărul Live.

Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că el porneşte de la premisa că va câştiga procesul.

"Nu am cum să pierd, în primă instanţă am câştigat şi încă foarte bine acest proces. Nu există nicio chestiune suplimentară faţă de ce s-a discutat pe fond şi nu există pentru mine niciun motiv să cred că aş putea să pierd acest proces, şi atunci, sigur, dacă ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, aş câştiga procesul şi ar fi scoasă această chestiune din discuţia publică", a precizat liderul PNL.

Potrivit lui Iohannis, "ceilalţi sunt mai îngrijoraţi", iar el mai puţin. "Eu stau foarte solid cu acest caz, nu îmi fac niciun fel de probleme", a subliniat Klaus Iohannis.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
ANCA
Jos cu hotul de Iohannis!
Nici nu trebuie lasat sa candideze! Este judecat si va fi inchis cel mai probabil. Era clar ca va fi tras la raspundere pentru toate faptele penale. Un asa presedinte sigur nu ne-ar ajuta sa scapam de hotie si coruptie. Klaus Iohannis am certitudinea ca este cea mai proasta alegere.
23 oct, 2014
Porky
Mars fa la cratita.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ