Kelemen Hunor: România trebuie să fie o locomotivă pentru Balcanii de Vest

| 22 oct, 2014

KELEMEN HUNOR CANDIDAT. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, candidat la preşedinţie, consideră că România trebuie să fie o locomotivă pentru ţările din Balcanii de Vest care doresc să adere la Uniunea Europeană, susţinând că este nevoie de menţinerea structurii europene, pentru că niciun stat nu poate concura sigur cu mari puteri mondiale precum China, SUA sau Rusia.

KELEMEN HUNOR. 'În ceea ce priveşte poziţia noastră în Balcanii de Vest, trebuie să fim locomotiva, dacă se poate şi trebuie să tragem noi după România aceste ţări care au trecut printr-o experienţă foarte dureroasă în anii '90 şi marea majoritate a lor deja se orientează sau unii chiar au ajuns în Uniunea Europeană. Deci furnizori de securitate şi în această zonă, dar şi un model, dacă se poate spune aşa, de ţară pentru ţările care vor să intre în Uniunea Europeană. Mă gândesc în primul rând la Republica Moldova, la Serbia şi, sigur, şi la celelalte state care au un astfel de deziderat dar încă nu au semnat acordul de asociere', a declarat miercuri Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă la Zalău.

Candidatul UDMR la preşedinţie a precizat că România trebuie să-şi întărească parteneriatul cu Uniunea Europeană sub aspect economic şi al dezvoltării şi parteneriatul cu Statele Unite în probleme de securitate.

Kelemen Hunor şi-a reafirmat susţinerea pentru un proiect vizând Statele Unite ale Europei, pentru că nici ţări puternice ca Germania nu vor putea face faţă concurenţei unor puteri mondiale precum China, SUA, Rusia. 

'Rămân adeptul şi cred că România trebuie să fie susţinătorul unei Europe mai bine coordonate din toate punctele de vedere', a conchis Kelemen Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ