Un deputat UDMR, condamnat cu suspendare pentru conflict de interese

| 29 oct, 2014

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată deputatului Karoly Kerekes pe o durată de 4 ani, reprezentând termen de încercare.

De asemenea, Kerekes nu are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţi de stat, de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani. El trebuie să plătească suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în 10 zile de la pronunţare.

În septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării deputatului Karoly Kerekes pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce acesta şi-a angajat nelegal fiul şi soţia în cadrul biroului său parlamentar.

Potrivit ANI, deputatul UDMR Károly Kerekes a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Szilard Kerekes, în perioada 2006 - 2010, şi a soţiei sale, Ildiko Susana Kerekes, în perioada 2004 - 2009, în cadrul biroului parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş.

Beneficiul patrimonial obţinut de fiul şi soţia deputatului UDMR a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 euro).

În baza cererii ANI, Karoly Kerekes a fost trimis în judecată în ianuarie 2014.

Tag-uri: Károly Kerekes, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ