Laszlo Borbely: Nici vorbă să se renunţe la cota unică, nu se va schimba cât timp suntem noi în coaliţie

| 28 oct, 2014

Cota unică de impozitare de 16% nu se va schimba şi nu se pune problema ca aceasta să se modifice cât timp UDMR este în coaliţia de guvernare, a declarat marţi vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely.

'Suntem în campanie electorală şi evident că, după părerea mea, a fost lansată de domnul Iohannis numai ca o declaraţie electorală. Din câte ştim, şi suntem în coaliţie, nici vorbă ca să se renunţe la cota unică, noi suntem pentru această cotă unică, nici nu s-a pus problema şi nici nu cred că va fi pusă problema. Introducerea cotei unice a fost o decizie bună şi la vremea respectivă noi am susţinut şi eram acolo, la guvernare. Deci nu se va schimba această cotă unică până când noi suntem acolo, în coaliţie', a spus Borbely la RFI întrebat cum comentează recentul schimb de replici între Putere şi Opoziţie pe tema sistemului de impozitare.

Candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, faptul că, potrivit unor surse, la Ministerul de Finanţe se pregăteşte 'o modificare amplă' a Codului Fiscal, care ar conduce la majorări de impozite şi taxe şi chiar la introducerea, începând din 2015, a impozitului progresiv.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că anul viitor nu va creşte nicio taxă şi niciun impozit.

'Deci vreau să spun foarte clar şi să fac un apel la seriozitate, deşi în ultimele zile am văzut foarte multă ipocrizie şi neseriozitate din partea celor trei candidaţi ai domnului Băsescu - Elena Udrea, Klaus Iohannis şi Monica Macovei: anul viitor nu schimbăm nimic la niciun fel de taxă. Nu se schimbă cota unică, nu se schimbă TVA-ul decât în jos, dacă reuşim şi cred că reuşim să reducem TVA la 9 % pentru fructe, legume, produse bio şi carne, nu se schimbă nimic din ceea ce priveşte filozofia fiscală. Tot ceea ce am adoptat până acum este încadrat în veniturile pe care le avem în acest moment. Dacă începem cu prostii şi minciuni gen 'tot TVA-ul îl ducem la 19 %, scădem cota unică la 10 %' - prostii şi minciuni pe care le-am văzut la dl. Iohannis, pentru că dânsul nu cunoaşte şi nu ştie - acelea ar fi 6,5 miliarde de euro pe care, sigur, nimeni nu le poate acoperi de undeva. Dar asta este dacă vine dânsul la guvernare, ceea ce cu siguranţă nu se va întâmpla, pentru că nu îl voi numi prim-ministru, cum nu l-am numit nici vicepremier când şi-a dorit acest lucru de curând, în februarie', a susţinut Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2014
Rodica
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ