ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Tăriceanu, despre autonomia maghiarilor

| 13 oct, 2014

Autonomia pe criterii etnice ar fi 'păguboasă pentru comunitatea maghiară' din România, care nu ar trebui să se izoleze de restul ţării, în contextul în care România este un exemplu de comportament democratic faţă de minorităţile naţionale, a declarat duminică seara, la Antena 3, candidatul independent la Preşedinţie Călin Popescu Tăriceanu.

'Autonomia pe criterii etnice mi se pare chiar păguboasă pentru minoritatea maghiară pentru că eu cred că minoritatea maghiară nu trebuie să se izoleze în interiorul României. Din contră, trebuie să creăm posibilităţile de a se integra social, economic, păstrându-şi în acelaşi timp identitatea culturală şi istorică, de limbă, asigurându-le toate aceste condiţii', a spus Tăriceanu. 

"Eu văd o Românie în care minorităţile trăiesc în mod armonios cu majoritatea, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă şi UDMR-ul a fost un factor de facilitare a acestei convieţuiri. UDMR a avut foarte multe realizări şi România este un exemplu de ţară cu comportament democratic şi respectuos faţă de minorităţi", a apreciat Călin Popescu Tăriceanu. 

El a adăugat că un proiect de 'enclavizare' este de nedorit şi nu se înscrie pe coordonatele unei Europe multiculturale, în care ţările cooperează între ele şi realizează proiecte comune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ