Scandal în echipa Iohannis: Nr. 2 din PNL îl contrazice pe Iohannis în privinţa coabitării cu Ponta

| 11 oct, 2014

Klaus Johannis va coabita "100%" cu Victor Ponta dacă liberalul va câştiga preşedinţia României, anunţă într-un interviu pentru "Gândul" secretarul general al PNL, Marian Petrache.

Sondajele PNL arată că în acest moment prezidenţiabilul ACL a trecut de bariera de 30%, în timp ce premierul Victor Ponta ar fi scăzut sub 40%. Ţinta lui Klaus Johannis, prezentat drept "un produs vandabil" de secretarul general al PNL, este de a lua în primul tur peste trei milioane de voturi.

Întrebat dacă este posibilă o coabitare între Klaus Johannis ca preşedinte şi Victor Ponta ca premier, secretarul general al PNL, Marian Petrache a răspuns: "Da, 100%." De asemenea, Petrache a precizat că PNL şi PDL nu sunt pregătite să preia conducerea Guvernului din decembrie. "Dacă mă întrebaţi acum, la momentul acesta, vă spun nu. Dar se va pregăti pentru guvernare. Orice partid se pregăteşte pentru guvernare", a spus secretarul general al PNL.

Liberalul a precizat că, în prealabil, este nevoie de un program de guvernare şi constituirea unei echipe guvernamentale capabilă să preia frâiele la Palatul Victoria. Cel mai probabil, premierul dat de partidul rezultat din fuziunea PNL cu PDL va fi Cătălin Predoiu. "Cert este că în înţelegerile politice, PNL a dat candidatul la preşedinţie şi a rămas că PDL-ul să propună un candidat pentru funcţia de prim-ministru. Ei l-au propus astăzi când vorbim pe Cătălin Predoiu. Predoiu a fost bine primit de PNL", a spus Marian Petrache.

Acesta a spus că un sondaj făcut săptămâna trecută a arătat o tendinţă de creştere a opţiunilor de vot pentru candidatul ACL Klaus Johannis ce a ajunsla 32%, în timp ce Victor Ponta a scăzut sub 40% "Ţinta primului tur este de 33-35% la nivel naţional", a spus Marian Petrache adăugând că acestui procentaj i se vor adăuga în turul II voturi obţinute de ceilalţi candidaţi de dreapta, dar şi de la nehotărâţii care vor veni la vot doar în al doilea tur de scrutin.

"Foarte mare parte vor veni în turul doi şi vor vota cu Klaus Johannis. Cred că Tăriceanu adună voturile USL, acele voturi care n-au fost adunate nici pe PNL, nici de PSD, deci probabil că o parte vor merge la PSD, o parte la PNL. Domnul Tăriceanu cred că ştie că nu poate să câştige aceste alegeri. El face jocul PSD-ului. Cine votează cu Tăriceanu, votează cu PSD-ul în primul tur", a calculat şeful de campanie al PNL.

Pentru liberali, prezidenţiabilii Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu sunt percepuţi drept "împinşii PSD". Primul tur e important ca poziţionare şi pentru a arăta, în interiorul partidelor, forţa. Turul întâi e foarte important pentru PSD. Pentru că asta e tactica lor. De aia au şi introdus. Sau sunt atâţia candidaţi pe dreapta. Să dea sentimentul că, uite, candidatul PSD-ului e preşedinte din primul tur.

În ce priveşte dosarul de incompatibilitate al lui Johannis, Marian Petrache a admis că acesta a ajuns o temă de campanie. "Eu am avut o discuţie cu Klaus johannis pe acest subiect şi i-am spus că este un subiect sensibil care ar putea să ne creeze probleme pentru că PSD se va folosi de acest lucru. Şi Klaus Johannis mi-a spus că trebuie să-l lăsăm dacă noi pretindem că vrem un stat de drept, trebuie să lăsăm justiţia să-şi facă treabă fără să intervenim. Eu vroiam să fie mai categoric în judecarea în ritm, în paşi mai repezi acest dosar, astfel încât temele de campanie să fie alea normale: ce trebuie să facă un preşedinte, ce trebuie să facă un om pentru a fi ales preşedinte. Nu să avem teme de campanie false (...) Au fost două poziţii, dacă să cerem noi public judecarea sau să nu cerem. Klaus Johannis a spus din respect faţă de justiţie, dacă tot clamăm acest lucru şi vrem stat de drept şi justiţie independentă, să o lăsăm să-şi facă treaba", a spus Petrache.

Citeste mai mult pe RomaniaTV.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 oct, 2014
marius
faramitarea voturilor
psd a introdus atatia candidati,pentru faramitarea voturilor. asistatii social si taranimea vor vota cu ponta,iar restul cu iohannis si poate cu melescanu sau tariceanu. udrea si Macovei sunt acolo pentru a se baga in seama,nu au nici o sansa,pentru ca romania nu este inca pregatita sa accepte un presedinte-femeie.
11 oct, 2014
miha
INFORMATII
ITI DORESTI UN VENIT SUPLIMENTAR? FOLOSIND CALCULATORUL DE ACASA CONECTAT LA INTERNET CEL PUTIN 3 ORE PE ZI POTI CASTIGA USOR CEL PUTIN 300DE DOLARI PE LUNA.SUNA TENTANT? TRIMITE “INFO” LA ADRESA [email protected] SI AFLA DETALII

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ