Monica Macovei spune pe șleau ce îi așteaptă pe români daca vor alege un continuator al regimului Băsescu

| 12 oct, 2014

Chiar înainte de debutul campaniei electorale, Monica Macovei încerca să își consolideze mitul justițiarului din politică prin publicarea a 10 porunci pentru politicieni, care, dacă vor fi respectate, vor aduce bunăstare României.

Monica Macovei candidat. De la publicare și până acum, Decalogul Monicăi Macovei a făcut furori în rândul fanilor săi elitiști și justițiari, care uită că modelul lor se face vinovat de încălcarea unor porunci esențiale. În urmă cu doi ani, Monica Macovei avea un alt stăpân decât cetățeanul și uita de interesul național, când a ignorat voința a 7,4 milioane de români care l-au dorit demis pe Traian Băsescu. La acea vreme, europarlamentarul declara în legislativul european că peste 2 milioane de voturi au fost fraudate la referendumul pentru demiterea președintelui sau cum că în România a avut loc o lovitură de stat, aducând astfel mari deservicii românilor și prejudicii imaginii României în rândul liderilor europeni.

Monica Macovei candidat. Pe lângă ipocrizia programului politic al Monicăi Macovei trebuie remarcat că mulți dintre susținătorii săi au defilat cu Decalogul fără a-i cunoaște conținutul. Nu mică le va fi surpriza să constate că idolul lor le este marele dușman, şi nu protector așa cum își închipuie în mod naiv. Cum Monica Macovei s-a revendicat de multe ori un continuator al viziunii lui Traian Băsescu, nu trebuie să ne surprindă faptul că în programul său solidaritatea reprezintă un concept inexistent, europarlamentarul fiind adeptul legii junglei. „Solidaritate: Nu există prânz gratis: o falsă ieftinire acoperă o scumpire reală, orice cadou electoral se plăteşte mai scump decât merită. Ajutoarele unora sunt plătite prin munca altora. Cei care beneficiază de ajutoare trebuie să dea ceva în schimb comunităţii, dacă sunt apţi de muncă”, se specifică într-unul din punctele programului politic al fostului ministru al Justiției.

Citeşte şi: Intelectualul de stânga Vasile Ernu o desfiinţează pe MONICA MACOVEI

Monica Macovei candidat. Pe de altă parte, pentru Monica Macovei, educația și sănătatea trebuie să constituie un drept doar pentru bogați nu și pentru cei năpăstuiți. În cazul în care ar ajunge președinte al României, europarlamentarul propune privatizarea Sănătății și a Educației astfel încât doar cei care își permit aceste servicii să beneficieze de ele. Potrivit Monicăi Macovei, învățământul superior trebuie privatizat, ceea ce va însemna sfârșitul educației gratuite oferite de stat, doar cei cu venituri ridicate și-o vor mai permite: „Piaţa trebuie să decidă care universităţi sunt viabile. Statul poate completa finanţarea universităţilor performante, pentru a le spori competitivitatea şi prestigiul internaţional.”

Monica Macovei candidat. Cum Monica Macovei are o intenție de vot scăzută în rândul românilor, care nu văd în ea decât un continuator al regimului Băsescu, aceasta nu va intra aproape cert în turul doi de scrutin. Cu toate acestea, fostul ministru va avea un rol în jocurile electorale pentru câștigarea alegerilor. Pentru a se asigura că va strânge cât mai multe voturi pentru a-l învinge în turul al doilea pe Victor Ponta, liderul liberal va avea nevoie de voturile adepților justițiari ai Monicăi Macovei. În acest context se pune întrebarea dacă liderul ACL va accepta toate aceste idei din programul politic al europarlamentarului român pentru a parafa o înțelegere pe față cu Macovei. Cum candidatul ACL dorește să câștige Președinția cu orice preț, Klaus Iohannis va accepta programul fostului ministru al Justiției și își va oficializa înainte de turul al doilea rolul de continuator al regimului Băsescu.

Citeşte şi: CTP: Decalogul Monicăi Macovei este LITERATURĂ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 2014
Corina Toma
Dezamagire
Monica Macovei... tot ce stiu despre ea este faptul ca reprezinta cel mai demagog candidat. Pe spatele ACL-ului si PMP-ului incearca sa-si concretizeze o imagine cat de cat a unui om onorabil si drept. Din pacate, insasi candidatura ei independenta denota superficialitate. Daca era un candidat recunoscut - macar de partidul ei - se afla pe lista finala, cu Iohanis. Dar se pare ca orgaliul si prostia fac casa buna. Cu parere de rau doamna… pentru mine sunteti simbolul politicianului demagog. Singura alternative ramane, intr-un tred ascedent, Elena! Eu cred ca ea castiga presedintia…
13 oct, 2014
Dobrescu Mihai
O comunista
Monica Macovei nu este nici de departe profilul potrivit pentru functia de presedinte! Un profil de presedinte potrivit pentru Romania trebuie sa fie unul care ii urmeaza lui Traian Basescu in continuarea reformelor lui, cu autoritate si stapanire de sine, care poate sa lupte (si care a luptat pana acum!) cu mamutul comunist, condus de Kim Jong-Un de Romania! Astfel, DOAR EU poate fi in stare sa lupte impotriva lui Ponta si conunistii lui, dar si care va continua intr-adevar reformele lui Basescu! AVEM NEVOIE DE ELENA LA COTROCENI! Nu de copia ei, care se ia dupa Elena non-stop in campania asta! Nu de o incompetenta si mincinosa!
12 oct, 2014
AMALIA ISTRATE
o nebuna!
Macofreci asta, ma scuzati Macovei, tot vrea sa iasa in evidenta, cu nimic. Ea a copiat si sloganul de campanie al blondei din Partidul Miscarea Populara si acum se da mare inteleapta! Vorbeste ea despre justitie? Tocmai ea care nu a facut nimic pentru justitia din Romania! Lasa-ne Monicuta! Locul tau este in alta parte!
12 oct, 2014
Anca
Morcovei
Singura care vrea sa semneze pactul pentru o justitie independenta este Elena Udrea, asa ca despre ce vorbim? Vine procuroarea asta comunista sa ne dea noua lectii despre justitie, cand acesta este meritul lui Traian Basescu si ulterior al Elenei Udrea, intrucat ea a propus pactul acesta! Rusine Macovei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ