Ponta: Dacă voi fi preşedinte, voi supune în discuţia publică, chiar unui referendum, forma de guvernământ

| 11 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat sâmbătă, la Curtea de Argeş, că dacă va fi ales preşedinte va aduce în discuţia publică chestiunea formei de guvernământ, neexcluzând nici posibilitatea organizării unui referendum.

"Dacă voi fi preşedinte, voi fi acel preşedinte care va supune în discuţia publică, pentru prima dată în mod serios, şi dacă va exista o mişcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ. Cred că nu mai suntem în anii '90, când ne temeam că vine regele să ne ia ţara. Cred că există deja o discuţie serioasă în societatea românească şi că, după ce scăpăm de tot felul de dezbateri politice sterile, o dezbatere serioasă şi, până la urmă, o expresie a opiniei publice asupra formei de guvernământ trebuie făcută de către cel care va fi preşedintele României", a spus Victor Ponta.

El a adăugat că are o relaţie foarte bună cu Casa Regală a României şi recunoaşte rolul important pe care monarhia l-a avut în istoria ţării.

"Şi în opoziţie, şi de când am devenit prim-ministru, am avut la nivel instituţional o relaţie, pe care eu o socotesc extrem de pozitivă, cu Casa Regală. De altfel, sunt foarte mândru că în 2011 (...) am reuşit acel moment istoric, acela în care regele Mihai a vorbit în faţa Parlamentului României după, cred, 65 de ani. A fost un moment de recunoaştere a valorilor noastre naţionale şi m-am bucurat foarte tare. După 2012, de fiecare dată am arătat respectul cuvenit şi am avut o relaţie extrem de bună cu Casa Regală şi de fiecare dată am recunoscut rolul fundamental pe care monarhia, alături de biserică, alături de armata română, l-au avut în ceea ce înseamnă fiinţa naţională şi statul român", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat sâmbătă, la Mănăstirea Curtea de Argeş, la ceremonia militară şi religioasă de comemorare a 100 de ani de la moartea regelui Carol I. Programul vizitei în judeţul Argeş a mai inclus o întâlnire cu conducerea administrativă şi sindicatele de la Dacia şi dezvelirea unei plăci aniversare la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 2014
AMALIA ISTRATE
PLAGIATORUL
PLAGIEZ PENTRU MINE
FUR PENTRU BARONII MEI
MINT PENTRU VOTUL TAU.
MANDRU CA FUR, MINT SI UNESC CORUPTII.
12 oct, 2014
Anca
Plagiatoru' care si-a serbat ziua pe un stadion cu peste 70 000 de oameni se vrea presedinte? Cine va voteaza nu v-ati gandit? Ati facut din campania asta electorala show!
12 oct, 2014
Mirela Ungureanu
PONTA PreseMinte.
Candidati in Rusia dom'le PONTA preseMINTE! Jos PSD si guvernarea voastra comunista! Ce sa vezi, vreti sa investiti in educatia rromilor dom'le Ponta? Daca facea un alt candidat asta era pus la pamant! Rusine.
11 oct, 2014
ion laura
,,Cred că nu mai suntem în anii '90, când ne temeam că vine regele să ne ia ţara " dar isi permite sa zica despre noi ca nu suntem Rusia , sa il agite pe Putin ca sa ne ingroape pe toti. Jos Ponta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ