Victor Ponta: România va susţine orice decizie luată la Chişinău privind Transnistria

| 10 oct, 2014

Victor Ponta a declarat vineri, la Publika TV, că România va susţine orice decizie luată de un guvern legitim al Republicii Moldova privind Transnistria, indiferent care va fi aceasta.

"Eu promovez ideea că România nu trebuie să dea sfaturi şi indicaţii guvernului de la Chişinău. Putem să ne spunem opinii, putem să împărţim informaţii şi asta facem cu siguranţă la nivel nepublic, însă vreau să afirm un principiu pe care-l voi respecta cât voi fi prim ministru sau preşedinte, înalt oficial român, nu voi veni niciodată la Chişinău să spun: faceţi asta cu Transnistria sau abandonaţi-i sau luaţi-i cumva. Voi veni şi voi spune întotdeauna: orice decizie se va lua la Chişinău de către guvernul legitim al Republicii Moldova, legată de Transnistria, România o va susţine. Mare atenţie, decizia se ia la Chişinău! (...) De fiecare dată, pentru guvernul de la Bucureşti, singurul lucru care va conta, singurul lucru care va fi fundamental va fi opinia guvernului de la Chişinău, nu a domnului Sevciuc, nu a guvernului de la Moscova, nici măcar a guvernului din altă parte europeană. Pe noi guvernul de la Chişinău se poate baza că vom fi solidari în orice direcţie vor merge şi vor decide', a precizat premierul.

Citeşte şi: Victor Ponta: Singurele proiecte pentru care n-am fost criticat de opoziţie sunt cele din Moldova

Ponta şi-a exprimat speranţa că după alegerile ce vor avea loc în Ucraina noul guvern din această ţară va avea o opţiune clară pro-europeană şi astfel va sprijini integritatea teritorială a Republicii Moldova.

În acelaşi context, premierul a precizat, în privinţa unei viitoare uniri a Românei cu Moldova, că este de părere că ar fi un lucru bun, dacă ambele state şi-ar dori la un moment dat această uniune, aşa cum s-a întâmplat în cazul Germaniei.

'Niciodată România nu va veni cu forţa să ia Moldova, cum a fost luată Basarabia', a subliniat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ