Victor Ponta: România e o ţară sigură în faţa oricăror ameninţări

| 10 oct, 2014

Victor Ponta a declarat, vineri, că România este o ţară sigură în faţa oricăror ameninţări, care nu va accepta ''niciodată'' ca cineva din afară să îi impună reguli de securitate.

"Nu accept şi nu va accepta niciodată România ca cineva din afară să îi impună reguli de securitate. (...) E dreptul nostru şi nu are nimeni voie să ne spună 'nu cheltuiţi mai mult, nu vă luaţi avioane, nu vă puneţi scutul antirachetă'. Nimeni nu are voie să facă chestia asta şi nici nu vom accepta asemenea sugestii sau critici'', a subliniat Ponta la Publika tv.

El a spus că România este ''un exemplu de succes'' din punctul de vedere al securităţii, însă siguranţa are şi un preţ pe care ţara noastră îl plăteşte.

''România e o ţară sigură în faţa oricăror ameninţări şi o ţară care îşi protejează propria securitate nu doar fiind membru al NATO, dar şi prin eforturile pe care noi le facem. Aş fi vrut ca din banii pe care îi plătim pentru avioanele F 16 să mai fac o bucată de autostradă între Iaşi şi Chişinău, dar există un preţ pentru securitate. (...), iar acel preţ România îl plăteşte', a mai spus Ponta.

Citeşte şI: Victor Ponta: Singurele proiecte pentru care n-am fost criticat de opoziţie sunt cele din Moldova

În context, premierul a arătat că şi Republica Moldova va trebui să ia o decizie în ceea ce priveşte securitate sa naţională, pentru că ''o ţară democratică nu poate prospera decât dacă nu se simte ameninţată''.

''Eu ştiu foarte bine prevederea din Constituţia Republicii Moldova care impune neutralitate. Neutralitatea e un lucru foarte bun dacă eşti Elveţia, Austria, dar cred că la un moment dat un guvern puternic, legitim, (...) un guvern proeuropean va trebui să pună şi problema securităţii Republicii Moldova şi atunci România va zice 'uite ce am făcut noi. Voi decideţi singuri, nu trebuie să faceţi neapărat ca noi, dar gândiţi-vă că, la un moment dat, o ţară democratică nu poate prospera decât dacă nu se simte ameninţată'. (...) Eu nu vreau să dau sfaturi sau indicaţii Moldovei, pot să dau exemplul României, care este un exemplu de succes'', a punctat premierul Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ