REACŢIA Ambasadei SUA la Bucureşti după scrisoarea lui Victor Ponta

| 11 oct, 2014

Ambasada SUA la Bucureşti a reacţionat, la solicitarea Realitatea TV, după scrisoarea trimisă de Victor Ponta, care l-a reclamat pe Traian Băsescu pentru atacul grav la adresa justiţiei.

"Ambasada a luat la cunostinta de comunicatul de presa al CSM din 7 octombrie “privind anumite declaratii referitoare la dosarul Lukoil instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti “ si comunicatul din 9 octombrie “privind pozitia Consiliului Superior al Magistraturii fata de declaratiile publice din zona politicului referitoare la activitatea procurorilor si a judecătorilor”. Comentariile oficialilor despre cazuri aflate in desfasurare sunt nepotrivite si pot crea aparenta, intentionata sau nu, a interferentei. Independenta justitiei, libera de orice influenta a unui actor din afara, este vitala intr-o democratie", precizează Ambasada SUA la Bucureşti, răspunzând unei solicitări Realitatea TV.

Premierul Victor Ponta a trimis o scrisoare reprezentanţilor diplomatici ai SUA, Comisiei Europene şi tuturor statelor membre UE în care se plânge de atacul lui Traian Băsescu la adresa independenţei justiţiei. Băsescu a reacţionat joi şi l-a atacat pe judecătorul Horaţiu Dumbravă, după ce CSM a sesizat Inspecţia Judiciară ca urmare a declaraţiilor şefului statului pe tema dosarului Microsoft. În atenţia Inspecţiei Judiciare se află însă şi Victor Ponta, pentru declaraţiile făcute pe tema dosarului Lukoil.

Premierul Victor Ponta se plânge oficialilor SUA şi UE după ceea ce el numeşte "atacul grav" al preşedintelui Traian Băsescu la adresa independenţei justiţiei.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ