ALEGERI PREZIDENȚIALE. Dan Diaconescu despre colaborarea cu PSD

| 10 oct, 2014

Candidatul PP-DD la alegerile prezidenţiale, Dan Diaconescu, a declarat vineri seară, la postul B1 TV, că protocolul de colaborare semnat cu PSD în luna iunie, la nivel parlamentar şi local, nu mai este valabil de aproape două luni, unul dintre motive fiind ordonanţa de guvern care a permis aleşilor locali să se înscrie într-un alt partid.

"Colaborarea a căzut de mult, de aproape două luni de zile. (...) A doua zi după ce am semnat acest acord sau, mă rog, a treia zi, s-a dat ordonanţa trădării. Ştiţi ce s-a întâmplat cu ordonanţa trădării? Noi am făcut o greşeală. Noi am crezut că lucrurile în România vor merge spre normalitate, nu spre dezastru, şi am pus pe listele noastre pentru consiliile locale, judeţene, primării, oameni foarte pricepuţi, cu multe studii, savanţi dacă s-ar putea. Din păcate, lucrurile acestea nu coincid şi cu moralitatea respectivilor oameni", a spus Diaconescu. 

Întrebat dacă secretarul general al PP-DD, Liviu Robert Neagu, care în luna iulie a fost numit în postul de secretar general adjunct al Guvernului, mai deţine sau nu această funcţie, Dan Diaconescu a susţinut că această poziţie este una "onorifică". 

"Domnul Neagu nu a fost vreodată membru al Guvernului, domnul Neagu a avut un post de secretar general adjunct, fără atribuţii, onorific, cu niciun rang", a afirmat Diaconescu, adăugând că Neagu este prezent zilnic alături de el în campania electorală. 

Candidatul PP-DD la prezidenţiale a explicat că protocolul de colaborare cu PSD a fost semnat pentru că au fost negociate mai multe posturi de viceprimar, însă OUG 55/2014 a dus la "decapitarea" acestora, mulţi dintre ei alegând să se alăture social-democraţilor. 

Dan Diaconescu a adăugat că pe viitor va pune oameni pe listele electorale doar pe criteriul fidelităţii şi că va susţine limitarea numărului de mandate ale parlamentarilor şi ale aleşilor locali la două, ca o măsură de a reduce migraţia politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ