Bogdan Diaconu: Dacă PRU ar ajunge în apropierea PSD, ar însemna eşecul acestui proiect

| 06 oct, 2014

Preşedintele Partidului România Unită (PRU), deputatul Bogdan Diaconu, a declarat luni, după constituirea filialei Mureş, că formaţiunea politică are o ideologie şi o serie de principii diferite faţă de ceea ce există pe scena politică actuală şi că, 'dacă ar ajunge în apropierea PSD, ar însemna eşecul acestui proiect'.

'Eu, în 21 august, puteam să iau altă decizie. Puteam să nu aleg să plec din PSD pentru a putea să vorbesc ceea ce gândesc în continuare, puteam să aleg să urmez sfatul lui Victor Ponta, care-mi cerea, citez: 'Măcar până după alegerile prezidenţiale să nu mai zic de UDMR' şi să-mi fie călduţ. Să fiu şi eu parte la guvernare. Nu, am ales să plec, să mă bat pentru convingerile mele şi să fiu eu mulţumit, cu mine. Dacă PRU ar ajunge în apropierea PSD, ar însemna eşecul acestui proiect. Garanţia este la nivel de principiu, pentru că eu şi colegii mei suntem nişte oameni ai principiilor. Diferenţa dintre ceea ce construim noi, acum, PRU, şi toate celelalte partide care activează pe scena publică românească este următoarea: dacă celelalte au un singur numitor comun - că niciunul nu mai crede în nimic, nu mai au ideologie, nu mai au doctrine, nu mai au principii şi sunt numai nişte găşti de interese care se bat în interiorul lor pentru accede la putere în interior, după care se bat între ele pentru a pune mâna pe pârghiile statului şi pe resursele poporului - noi credem în ceva', a arătat Diaconu.

Acesta a mai spus că 'dacă ideile, valorile şi credinţele PRU vor fi apreciate de populaţia României, într-o proporţie mai mare sau mai mică, rămâne de văzut'.

'Dar societatea românească va vedea la noi un lucru: că noi, spre deosebire de ceilalţi, credem în ceva. Şi cine vine în acest proiect lângă noi, o singură condiţie trebuie să îndeplinească, aceea de cinste, de onestitate şi credinţă în aceleaşi valori în care credem şi noi', a afirmat Bogdan Diaconu.

Printre simpatizanţii PRU care au participat luni la constituirea filialei Mureş a formaţiunii s-au regăsit membri ai fostului Partid al Unităţii Naţionale Române, foşti membri ai Partidului România Mare şi membri ai Uniunii Naţionale Vatra Românească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ