Bogdan Diaconu a demisionat din PSD şi vrea să înfiinţeze Partidul România Unită

| 21 aug, 2014

Deputatul Bogdan Diaconu şi-a anunţat, joi, demisia din PSD, subliniind totodată că urmează a fi întocmite procedurile legale pentru înregistrarea, la Tribunal, a unui nou partid politic, Partidul România Unită.

'Demisia mea reprezintă un gest de protest faţă de cooptarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României, deoarece reprezintă un focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convieţuiri între etnii şi o ameninţare directă la adresa integrităţii statului român', afirmă Bogdan Diaconu în textul demisiei sale pe care l-a prezentat într-o conferinţă de presă.

În document, înregistrat la organizaţia sector 4 PSD, Diaconu precizează că demisia sa este şi 'o formă de protest faţă de toate promisiunile neîndeplinite ale social-democraţilor şi faţă de înşelarea aşteptărilor alegătorilor care au votat, în 2012, pentru ca PSD să facă o altfel de politică'.

Deputatul a subliniat faptul că 'pe toate căile' s-a opus cooptării UDMR la guvernare şi că a adus la cunoştinţa conducerii PSD nemulţumirile sale, însă, 'voturile UDMR au fost mai importante decât integritatea teritorială a României'.

'Plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credinţa în valorile româneşti şi în puterea noastră ca naţiune. (...) PRU îi va uni pe români pentru a le apăra binele, spre deosebire de toţi cei care până acum i-au dezbinat ca să-i înşele şi să-i sărăcească. (...) PRU va trezi energiile dezamăgite şi răsfirate ale poporului român şi le va uni într-un scop unic: recâştigarea ţării fiindcă România de azi nu le mai aparţine românilor', a spus Diaconu în conferinţa de presă.

Acesta a făcut un apel către 'cei care gândesc şi simt româneşte' să se alăture noului partid, adăugând că Partidul România Unită va fi caracterizat din punct de vedere doctrinar prin naţional-democraţie, iar din punct de vedere programatic prin justiţie socială, protecţionism economic, eradicarea corupţiei, păstrarea şi apărarea identităţii naţionale.

'PRU nu are nimic împotriva comunităţii maghiare din România, respectă drepturile minorităţilor şi buna convieţuire dintre etnii, dar nu poate tolera ruperea teritoriului naţional şi transformarea românilor în minoritari şi în exilaţi în propria lor ţară', a mai spus Diaconu, precizând că, săptămâna viitoare, va detalia programul noului partid, precum şi componenţa Comitetului de Iniţiativă care 'se ocupă deja de înfiinţarea formaţiunii'.

'Şi-au anunţat dorinţa de implicare atât parlamentari, cât şi persoane din societatea civilă, dar mai ales mii de cetăţeni români care s-au săturat să fie umiliţi în propria lor ţară', a mai spus acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2014
bill
PRU
Alegeti oameni tineri neatinsi de comunism sau securitate.
Mult succes.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ