Borbely Laszlo: Noi am cerut PSD să se distanţeze de atitudinea xenofobă a lui Bogdan Diaconu

| 21 aug, 2014

Vicepreşedintele UDMR, Borbely Laszlo, a declarat joi că Uniunea a solicitat conducerii PSD să se 'distanţeze' de atitudinea 'xenofobă' a deputatului Bogdan Diaconu, care în cursul zilei de joi şi-a anunţat demisia din PSD, precum şi intenţia de a înfiinţa un nou partid politic şi de a scoate UDMR în afara legii.

Borbely Laszlo e de părere că atitudinea lui Bodgan Diaconu este 'în totală contradicţie cu spiritul unui stat democratic' şi l-a catalogat ca fiind 'un blogger' şi nimic mai mult.

'Diaconu s-a scos în afara PSD pentru că şi PSD i-au ajuns aceste manifestări care sunt în totală contradicţie cu spiritul statului democratic, cu Constituţia şi legile ţării. Nu se poate ca în anul 2014 să vii cu declaraţii de acest fel, extremiste şi xenofobe, împotriva unei populaţii de aproape 1,5 milioane de maghiari (...) Noi am cerut PSD să se distanţeze de aceste atitudini şi s-a făcut dreptate (...) Bogdan Diaconu nu trebuie băgat prea mult în seamă, nu trebuie să i se acorde mare atenţie, (...) el este destul de izolat, nu are nici un fel de suport. E doar un blogger şi atât', a declarat Borbely Laszlo.

Vicepreşedintele UDMR a precizat însă că, oricât de supărătoare, aceste voci sunt izolate astăzi în România şi că ele nu mai au forţa de acum un deceniu.

'Slavă Domnului acum şi-a dat seama şi PSD-ul că nu mai poate să îşi asume ieşirile necontrolate ale acestui deputat, acum problema lui e că a rămas singur, fără niciun fel de susţinere politică şi atât şi nimic mai mult. Deci noi cred că putem închide acest subiect. (...) Slavă Domnului, sunt izolate aceste manifestări în societatea românească, sunt foarte puţini faţă de acum 10-15 ani, când ştim foarte bine că erau partide extremiste în România şi erau mult mai puternice aceste voci, acum au rămas izolate aceste voci', a spus Borbely Laszlo.

Deputatul Bogdan Diaconu şi-a anunţat, joi, demisia din PSD, menţionând că urmează a fi întocmite procedurile legale pentru înregistrarea la Tribunal a unui nou partid politic, Partidul România Unită.

El a menţionat că demisia sa reprezintă un gest de protest faţă de cooptarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României, deoarece reprezintă 'un focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convieţuiri între etnii şi o ameninţare directă la adresa integrităţii statului român',

Diaconu a mai menţionat că demisia sa este şi 'o formă de protest faţă de toate promisiunile neîndeplinite ale social-democraţilor şi faţă de înşelarea aşteptărilor alegătorilor care au votat, în 2012, pentru ca PSD să facă o altfel de politică'.

Diaconu a mai spus că intenţionează să modifice, prin propuneri legislative, cadrul legal din România astfel încât 'formaţiunile extremiste maghiare' să fie scoase în afara legii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ