Ce spune Gabriela Firea despre programul "Prima maşină"

| 06 oct, 2014

Senatoarea PSD Gabriela Firea susţine că programul 'Prima maşină' este unul prin care 'toată lumea are de câştigat', dar mai ales tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.

'După succesul înregistrat cu programul 'Prima casă', Guvernul Ponta va demara, începând cu 1 noiembrie 2014, un nou program menit să faciliteze în principal accesul tinerilor la credite pentru a-şi achiziţiona un autoturism nou. Din discuţiile cu toţi cei implicaţi, a rezultat o schemă care prevede realizarea unui produs bancar competitiv, cu garantarea de către stat, în proporţie de până la 70%, a creditelor, restul urmând a fi garantat cu maşina achiziţionată', arată vicepreşedinta PSD într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Gabriela Firea este de părere că prin acest program sunt stimulate atât industria auto, cât şi sistemul bancar, 'ceea ce va face ca, în doi ani, ponderea achiziţiilor de autoturisme noi să crească de la 25% la 40% din totalul pieţei auto'.

'De asemenea va exista şi un impact pozitiv asupra mediului, întrucât programul va descuraja achiziţia de maşini poluante, garanţia statului urmând să scadă la 60% în cazul autoturismelor cu emisii de CO2 de peste 110g/km', precizează ea.

Potrivit sursei citate, principalii beneficiari ai programului vor fi tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, însă acesta va fi accesibil şi celorlalte categorii de vârstă, cu singura deosebire că avansul solicitat pentru credit va fi în acest caz de 10%, în loc de 5%

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ