Cine este de fapt Klaus Iohannis

| 13 oct, 2014

Zilele trec cu viteză, iar candidatul ACL nu devine mai accesibil electoratului. În definitiv, Klaus Iohannis se află în situația în care le cere românilor să voteze urmând principiul crede și nu cerceta.

Prima săptămână de campanie electorală s-a încheiat fără mari rezultate pentru Klaus Iohannis care, la fel ca în afișele sale, și în viața reală rămâne învăluit de o aură de mister sau, mai bine zis, de un zid impenetrabil pentru alegătorii care doresc să cunoască mai multe despre cel care le cere votul.  Zilele trec cu viteză, iar candidatul ACL nu devine mai accesibil electoratului. În definitiv, acesta se află în situația în care le cere românilor să voteze urmând principiul crede și nu cerceta.

Cine este de fapt Klaus Iohannis? Autodefinitul politruc are mari probleme de comunicare și pe lângă faptul că tacerea apăsătoare din partea lui nu face decât să sporească gradul de neîncredere și suspiciunea în ceea ce-l privește, Iohannis pare să acționeze în baza propriului slogan – Fapte, nu vorbărie – dar nu sensul în care și-ar dori ca lumea să-l perceapă. Unul dintre exemplele cele mai elocvente este cel al imobilelor pe care candidatul ACL le deține în Sibiu. Practic, Iohannis a tăcut și a făcut. Cum a făcut nu se știe, pentru că prezidențiabilul își schimbă declarațiile de pe o zi pe alta, băgând românii într-o ceață și mai mare în încercarea de a evita să dea o explicație clară. Până una alta, nu știm nimic despre cum și-a luat Iohannis aceste bunuri dintr-un salariu de profesor de liceu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Sper ca preşedintele Băsescu să joace corect şi imparţial în campania electorală

Un alt exemplu de natură să demonstreze că edilul Sibiului rămâne o enigmă pentru cetățenii pe care își dorește să-i conducă se referă la relația dintre el și Michael Schmidt, prietenie de pe urma căreia Iohannis beneficiază de cadouri de lux, la care mulți dintre noi nici nu ne permitem să visăm. Din bunăvoința lui Schmidt, prezidențiabilul ACL străbate țara-n lung și-n lat într-o limuzină BMW de ultimă generație și, tot datorită lui, Iohannis nu a fost nevoit să renunțe la stilul de viață cu care s-a obișnuit și pe perioada cât stă în Capitală locuiește într-un apartament de lux, în valoare de 1,5 milioane de euro, pentru care plătește o sumă simbolică. Frate, frate, dar brânza-i pe bani, zice o vorbă românească care se aplică foarte bine și în cazul de față. Ce fel de aranjamente are Iohannis cu Schmidt din moment ce acesta pare dispus să-i pună lumea la picioare, la ce fel de compromisuri s-a angajat prezidențiabilul ACL pentru a avea parte în continuare de aceste cadouri extravagante sunt doar două dintre întrebările legitime la care fiecare român se gândește. Dar, și în acest caz, Iohannis tace.

În fine, un ultim exemplu este neîncrederea propriilor colegi în promisiunile și în capacitatea lui Iohannis. Nu mai departe ieri, omul numărul 2 în PNL, Marian Petrache, Secretarul general al partidului pe care Klaus Iohannis îl conduce recunoștea că, în cazul în care edilul Sibiului ar fi ales președinte, ar putea colabora 100% cu Victor Ponta, iar asta pentru că ACL nu este pregatită să preia guvernarea după alegerile prezidențiale.

Iohannis are prea multe lucruri de ascuns pentru un candidat la președinție, fapt care face imposibil ca românii să aibă încredere într-un om care nu explică de unde are atâția bani pentru un fost inspector școlar, ce legături are cu samsarul de mașini sau care de fapt agenda sa pentru România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 2014
radu
Un alt politician mincinos care are prea multe de ascuns si care promite marea cu sarea de parca romanii ar fi ultimii fraieri!
13 oct, 2014
Dr. Man
Cine este de fapt Klaus Iohannis
Klaus Werner Iohannis este un sas din Sibiu ales de sibieni , 90% romani, primar al Sibiului.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ