Pușculița lui Iohannis

| 13 oct, 2014

După ce mass-media a publicat în ultimele luni o mulțime de informații privind modul în care Klaus Iohannis și-a făcut averea sau privind neregulile comise la Primăria Sibiu spre beneficiul anturajului său, de curând opinia publică a putut afla cine se află în spatele candidaturii liderului ACL.

Klaus Iohannis locuiește, pe durata campaniei electorale, într-un imobil exclusivist din cartierul Primăverii, pus la dispoziție de nimeni altul decât de directorul BMW România, Michael Schmidt. Potrivit experților, blocul în care candidatul ACL locuiește este unul dintre cele mai luxoase imobile din București. Apartamentul în care rezidează Klaus Iohannis valorează cel puțin 1,5 milioane de euro. Cu toate acestea, Michael Schmidt i-a pus la dispoziție lui Klaus Iohannis locuința de peste 240 de metri pătrați pentru o chirie modică de numai 500 de euro pe lună. Pentru cei cu care nu sunt familiarizați cu piața imobiliară din Capitala României, trebuie știut că o asemenea chirie este similară cu cea cerută de proprietari în cartiere mărginașe ale Bucureștiului, precum Pantelimon, Titan sau Drumul Taberei.

Spre deosebire însă de aceste cartiere, chiria pentru un apartament de 240 de metri pătrați în cartierul Primăverii este în general în jurul a 2.500 de euro/lună. Ca urmare este evident că Michael Schmidt i-a făcut un cadou semnificativ lui Klaus Iohannis, din care de pierdut are statul român. Și aceasta pentru că, în mod evident, taxele încasate de pe urma unei chirii de 500 de euro, în măsura în care contractul de închiere a locuinței din Primăverii este înregistrat, sunt mult mai mici decât cele care ar fi intrat în visteria publică dacă apartamentul în discuție ar fi fost închiriat la prețul pieței.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Sondajele de stabilire a prezidenţiabilului PNL- relevanţă publică limitată

Lăsând însă la o parte chiria modică pe care o achită Klaus Iohannis apar serioase semne de întrebare cu privire la motivele care se ascund în spatele generozității lui Michael Schmidt. Nu este exclus ca sprijinul pe care afaceristul i-l acordă liderului liberal să nu fie deloc dezinteresat, mai ales că nu este singurul ”cadou” pe care acesta l-a facut de-a lungul anilor candidatului ACL.

Colaborarea dintre candidatul Iohannis și „contribuabilul” Michael Schmidt a început oficial în 2007, când Primăria condusă de Iohannis a semnat un parteneriat cu reprezentantul Automobile Bavaria, SC Contempo SRL. Aceasta a pus la dispoziție 15 autoturisme de lux pentru oaspeții de seamă ai orașului, iar Iohannis a primit și el o limuzină. În schimbul acestui cadou, pe Iohannis a susținut interesele lui Michael Schmidt, care a primit aprobarea Consiliului Local Sibiu pentru construirea unei reprezentanțe BMW în oraș. Așadar, judecând din perspectiva acestui precedent, este firesc să ne întrebăm ce  promisiuni i-a făcut Klaus Iohannis și la ce s-a angajat în fața afaceristului în schimbul chiriei modice pe care  o plătește pentru apartamentul din Primăverii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 2014
AMALIA ISTRATE
CANDIDATI!
ELENA UDREA PRESEDINTE! DE CE? PENTRU CA NU ARE MULTE APARITII, CELE PE CARE LE ARE SUNT SUBTILE SI PENTRU CA APRECIEM O FEMEIE CARE FACE FATA INTR-UN DOMENIU ATAT DE MASCULIN CUM ESTE POLITICA, SI INTR-UN MEDIU PLIN DE MISOGINI. IOHANNIS ESTE UN MARE MITOMAN, SE IA LA INTRECERE CU PONTA. KLAUS IOHANNIS MINTE LUMEA PE FATA! DACA AJUNGE SASUL PRESEDINTE, IMAGINATI-VA CUM ISI VA ADUCE TOATA FAMILIA SA STEA IN PRIMAVERII! NU I-AU AJUNS 3 CASE SI 3 APARTAMENTE IN SIBIU! VREA SA FACA AVERE SI IN BUCURESTI! E IN STARE DE ORICE!POANTA? POANTA NE DA NOUA LECTII DE MORALITATE, EL CU DOAMNA GABRIELA STRAMBEANU STIREA, CU TOATE CA EL SI-A LASAT PRIMA NEVASTA! TOT EL, MARESTE ALOCATIILE CU 5% CU TOATE CA VINE SI SE BATE CU PUMNII IN PIEPT CA VREA O ROMANIE MAI BUNA! CE ROMANIE BUNA? COPIILOR TAI LE-AR AJUNGE 2 LEI IN PLUS LA ALOCATIE? 2 COVRIGI DOMNULE PONTA! RUSINE!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ