Un adevăr incontestabil: dacă votezi Iohannis, votezi Băsescu

| 13 oct, 2014

În aproximativ trei săptămâni, românii vor fi chemați la urne pentru a-și alege noul președinte și, așa cum reiese din cam toate sondajele principalii favoriți rămân Victor Ponta și Klaus Iohannis. Deja campania s-a animat și, în acest context este util să vedem care este poziționarea ACL față de actualul șef al statului.

În încercarea de a se disocia de un regim care și-a dovedit deja incapacitatea de a guverna cum trebuie, dar și un profund dispreț față de români, liderii ACL tot declară că ei nu mai au nimic de a face cu Traian Băsescu și cu regimul acestuia. Însă, oricum am privi lucrurile, vedem că șeful statului încă are o influență considerabilă asupra acestei noi Alianțe care speră să îl ducă pe Klaus Iohannis la Cotroceni.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

În primul rând este vorba de scheletul ACL, reprezentat fără îndoială de Partidul Democrat-Liberal și de aparatul său din teritoriu. În esență, liderii PDL din prezent provin din două generații politice diferite, dar la fel de legate de actualul șef al statului. Pe de o parte sunt cei mai bătrâni, cum ar fi Vasile Blaga, Adriean Videanu sau Radu Berceanu, care au fost alături de Traian Băsescu când acesta a devenit președinte al României. Apoi sunt lupii tineri, de exemplu Emil Boc sau Anca Boagiu, care îi datorează lui Băsescu toată ascensiunea lor politică. Oricât ar încerca ei să declare că s-au despărțit de liderul de la Cotroceni, realitatea îi contrazice în mod flgrant. De fapt, de la ruptura oficială de Traian Băsescu, noua conducere a partidului, în realitate formată din aceleași fețe arhicunoscute, a reușit performanța de a fi de acord cu șeful statului în majoritatea subiectelor importante. În loc să vină cu poziții cât de cât nuanțate, democrat-libralii au reprezentat mai degrabă un ecou al mesajelor venite de la Cotroceni.

Astfel, se creează premisele pentru cel mai probabil scenariu în ceea ce privește comportamentul dreptei între turul I și II al alegerilor prezidențiale. Chiar dacă intră în turul secund, Klaus Iohannis încă are nevoie de câteva procente considerabile pentru a avea șanse teoretice de a-l învinge pe Victor Ponta. Or, aceste procente nu pot fi obținute decât dacă ACL s-ar alia pe față cu Elena Udrea și cu Monica Macovei, poate cele mai apropiate colaboratoare ale șefului statului din ultimii zece ani.

Chiar admițând că între noul mare pol de drepta și Traian Băsescu nu există în prezent nicio legătură, voturile suplimentare pentru Iohannis se vor negocia la sânge și în favoarea lui Traian Băsescu. Pe de altă parte, dacă toate sforile sunt trase încă de pe acum de Traian Băsescu, atunci o alianță ACL-PMP-Monica Macovei nu ar mai trebui să mire deja pe nimeni. Indiferent de care dintre cele două situații de mai sus este cea reală, esența construcției de dreapta ce se va forma între tururi este aceeași, adică o mare alianță avându-l pe Klaus Iohannis în prim-plan și pe Traian Băsescu făcând jocurile de culise la care, din păcate, se pricepe atât de bine. Ei vor încerca din nou să îi păcălească pe români, sperând să se mai poată agăța de putere încă cinci ani.

Citeşte şi: VICTOR PONTA despre programul prezidenţial cu care candidează: Romania are nevoie de un nou proiect de ţară

Oricât ar încerca Klaus Iohannis să se prezinte ca un lider politic diferit de tot ceea ce am văzut în ultimii 25 de ani, cei din spatele său care se văd și, mai ales, cei care încă nu se văd, reprezintă aceiași oameni care în ultimul deceniu au făcut atâta rău în ultimul deceniu. În final, dacă edilul Sibiului va ajunge la Cotroceni, cel mai tare va râde, cu hăhăitul său caracteristic, tot Traian Băsescu, care va fi reușit să îi păcălească din nou pe români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 2014
Elena Radu
Un adevar incontestabil
Ramanii nu au capacitatea de a gandi pe termen lung. Toti vor ajutoare de la stat ( care stat???? ….statul la discoteca). Cei 7 milioane de romani care au votat pentru demiterea presedintelui (, cifra umflata cu toate ingineriile lui Tonta) sunt dependenti de ajutoare, acesti oamani traiesc de azi pe maine si de ei au nevoie acesti psd-isti care au distrus tara 3 mandate. Au distrus agricultura desfiintand fermele agricole si au lasat toti hotii sa fure toate instalatiile de irigare, care nu sau mai putut reface timp de 25 ani. Votand PSD si aliatii lor, poporul muribund viseaza la era CEAUSESCU, a lui GH. DEJ. cand nu -ti era frica pe strada noaptea sa vii de la servici. Acum te fura de lantisoarele de la gat, de poseta ,in plina zi. Votand PSD si aliatii lor, promovam hotia, minciuna, smecheriile si ingineriilor lor ,de a pune mana pe putere si de a se imbogati toate progeniturile lor. Romanul nu este in stare sa judece, faptul ca regimul Basescu a taiat salariile, toata presa il blameaza, de ce??? care este scopul??? tuturor le place sa fie mintiti, nu pot sa accepte, ca inainte sa ne fie bine, trebuie sa fie rau, toti vor sa primeasca salarii fara munca, generatiile care s-au ridicat dupa - asa zisa revolutie - nu s-au obosit sa mai invete, sa se mai angajeze….. de ce ??? ca primesc ajutor de somaj???? care somaj????? au lucrat …. au muncit pentru un job???? NUuuuuuuu…. Atunci toti vor vota psd-ul…. care promoveaza minciuna, plagiatul, inginerii pentru a pacali pe cineva, ca sa le fie bine. Deci……. ce sa voteze romanul????? Presa , care este FORMATOR DE OPINIE, ar trebui nu sa blameze candidatii la presedentie, ci sa deschida OCHII romanilor, raportat la PLATFORMELE acestora., la ce intentii au acestia, pe ce drum orienteaza tara pe TERMEN LUNG,, care sunt cele mai bune proiecte pentru generatia tanara, pentru eficientizarea acestor proiecte. Sa nu uitam ce a spus Ponta, < guvernul nu creaza locuri de mun
13 oct, 2014
Mirela Ungureanu
IOHANNIS MINCINOSUL
STITI CE CRED EU? EU CRED CA IOHANNIS NU ARE SANSE. DE CE? Klaus Iohannis este poate unul dintre cei mai periculosi candidati la presedintie! Priviti cum nu are nicio jena in a se afisa cu acest bolid de la BMW, primit de la prietenul lui care ii si sponsorizeaza campania electorala. Cat tupeu sa ai sa vii tu in Bucuresti si sa stai intr-un apartament de lux in Primaverii, si mai nou aflam ca plateste 500 de euro pe luna, cand un astfel de apartament este estimat la peste 2500 de euro pe luna! Iohannis se lafaie pe banii nostri si vine si ne da noua lectii de buna crestere si moralitate cand este un mincinos si un prefacut care nu a stiut decat sa investeasca in propria-i avere! RUSINEEEEE!
13 oct, 2014
Radu Dumitrescu
Rusine!
Cine credeti ca va mai crede? De ce Ponta are trecere la voi si Iohannis nu? Pentru ca unul este rusofil si celelelt este germanofil. Cu rusii am vazut cum este (am invatat limba rusa cantand) dar de ce sa nu invatam germana cu Iohannis? Merkel conduce Europa. Putin conduce salbaticia, razboiul si saracia.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ