Laszlo Borbely: Cred că este cea mai urâtă campanie electorală din ultimii 25 de ani

| 17 oct, 2014

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că actuala campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale este cea mai urâtă din ultimii 25 de ani, întrucât aceasta nu vizează programele politice, ci dosarele şi viaţa personală a candidaţilor.

Cred că este cea mai urâtă campanie electorală la care am participat în ultimii 25 de ani. De fapt, campania asta nu se referă la ceea ce ar trebui să însemne o campanie pentru Preşedinţie. Nu există programe clare sau nu pot fi comunicate aceste programe clare. Cetăţenii nu înţeleg ce anume vor să le ofere candidaţii din postura de preşedinte al României. E vorba de o campanie a dosarelor, de o campanie a denigrărilor, de o campanie în a introduce şi elemente din viaţa privată în disputa politică, ceea ce este condamnabil', a afirmat Borbely.

Reprezentantul UDMR s-a arătat dezamăgit de modul în care este abordată campania electorală pentru prezidenţiale, arătând că nimeni nu are de câştigat din aceasta, nici pe plan intern, nici pe plan extern. 'Eu sunt foarte dezamăgit pentru că, după părerea mea, printr-o asemenea campanie pierdem cu toţii. Nu câştigă nimeni şi nu câştigă mai ales democraţia. Este foarte dificil într-o asemenea atmosferă, când te duci la o emisiune de campanie, şi încerci să spui cam cum ar vedea Kelemen Hunor ca preşedinte România de mâine, poţi să spui maximum două fraze şi după aceea trebuie să discuţi despre faptul că sunt două sau patru dosare. Nu are nicio legătură. Instituţiile statului să-şi facă datoria. Probabil că nu e întâmplător că în această perioadă au apărut acuzaţii de genul acesta. Avem un scriitor maghiar care a scris romane de satiră şi acolo apărea cu agentul acoperit sau neacoperit şi a glumit foarte mult pe tema asta. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns acest episod cu agentul acoperit. Nu serveşte nici imaginii României, nu aşa ar trebui să arate o campanie electorală, dar asta suntem, aşa e societatea românească după 25 de ani', a subliniat Laszlo Borbely.

Politicianul este de părere că s-ar impune un cod deontologic în alegeri, dar şi-a exprimat convingerea că 'nimeni nu ar ţine cont de acesta'. 

În plus, a susţinut Laszlo Borbely, candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, este singurul care nu a lansat atacuri şi jigniri la adresa contracandidaţilor săi. 'Nu-mi aduc aminte ca Kelemen Hunor să fi spus ceva jignitor a adresa contracandidaţilor, nu cred că în aceste zile şi nu numai Kelemen Hunor să fi spus ceva care să depăşească o anumită limită. Aici cred că cetăţenii ar trebui să se gândească cine ar fi preşedintele cel mai bun. Cred că Kelemen Hunor e un om integru iar mesajele pe care le transmite sunt pozitive, dar din păcate vedem că alte lucruri sunt mai importante pentru alţii, în campania electorală', a mai afirmat Laszlo Borbely.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ