Ghiniohannis - candidatul cu dosar pedalează în zadar

| 22 oct, 2014

ANI cere urgentarea termenului de judecată în procesul cu Klaus Iohannis, mai precis insistă pentru un termen care să preceadă turul II al alegerilor. Având în vedere miza enormă a alegerilor și complicațiile enorme pe care le ridică candidatura unui incompatibil, argumentele aduse de ANI pentru judecarea cu celeritate par cât se poate de întemeiate.

Lupta lui Klaus Ghiniohannis cu propriile dosare nerezolvate a intrat într-o nouă etapă. Inițial, atât personal cât și prin echipa de campanie, Ghiniohannis a încercat să minimeze problema incompatibilității, declarând ba că procesul e ca și câștigat, ba că va fi programat la calendele grecești, sugerând astfel o paralelă cu cazul fostului primar general Traian Băsescu, care a scăpat de tracasările Justiției după victoria în alegerile prezidențiale din 2004. Ei bine, n-a fost să fie și în cazul candidatului ACL...

Citeşte şi: Klaus Iohannis: 47 de ani de muncă pentru o casă sau doar corupție?

ANI a constatat că Iohannis a încălcat regimul juridic al incompatibilităților fiind simultan primar și reprezentant al Sibiului în Consiliul de Administrație al Societății de Apă-Canal. Deși edilul Sibiului a câștigat într-o primă fază, la Curtea de Apel Alba Iulia, ANI a atacat decizia la ÎCCJ. Acesta este momentul în care a început să dispară tonul triumfalist din explicațiile liberale pe marginea acestui dosar. Brusc, procesul nu i-a mai apărut nici lui Ghiniohannis ”ca și câștigat”. Ba mai mult, avocații săi au depus în ultima clipă documentația cerută de ÎCCJ la dosar, alimentând astfel suspiciuni legate de o posibilă tentativă de tergiversare. ÎCCJ a dovedit viteză de reacție, termenul stabilit fiind foarte strâns, imediat după alegeri, pe 18 octombrie. ANI, probabil motivată și decisă să recupereze din handicapul înfrângerii suferite în procesul cu fostul senator liberal Mircea Diaconu, nu lasă prada din gheare... Ultima reacție a a agenției este un atac direct la nervii lui Ghiniohannis: ANI cere urgentarea termenului de judecată, mai precis insistă pentru un termen care să preceadă turul II al alegerilor. Având în vedere miza enormă a alegerilor și complicațiile enorme pe care le ridică candidatura unui incompatibil, argumentele aduse de ANI pentru judecarea cu celeritate par cât se poate de întemeiate.

Citeşte şi: Iohannis – o nouă mostră de tupeu. Azi, despre TVA

Și în timp ce pe surse se vehiculează din ce în ce mai insistent schimbarea lui Klaus Ghiniohannis chiar și din poziția de lider al PNL, cu o posibilă înregimentare a ACL în regim de avarie sub steagul lui Meleșcanu, poziția oficială exprimată de Alina Gorghiu se menține în gramatica negării unei evidențe alarmante: ”Admisibilitatea în principiu presupune doar verificarea unor condiţii de formă şi nu are legatură cu fondul cauzei, iar aceasta este o etapă preliminară obligatorie până la noul termen pe care ÎCCJ îl va fixa pentru soluţionarea recursului pe fond”, arată Gorghiu, revenind asupra unui mesaj mai vechi prin care se sugera judecarea propriu-zisă la un termen atât de îndepărtat încât ar face irelevant chiar și o sentință nefavorabilă la adresa șefului PNL. În același stil Alina Gorghiu a insistat că decizia Curții de Apel Alba va fi conservată şi de către ÎCCJ, o presupunere cât se poate de hazardată și contrazisă chiar de ultimele sentințe date de în contradictoriu de Înalta Curte.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
Ambasadorul
noi il vrem pe Dl Ghita presedinte PSD ,chiar daca sa zicem ,Ponta nu iese...
este un baiat tanar,inteligent,are bani,nu este pesedist din nastere...
este dispus sa se alieze cu oricine in viitor ,pana in 2016 si dupa,pentru tara si nu pentru afacerile dumnealui..
votam in filiala noastra..Dl Ghita Presedinte PSD!!!
din acest moment,alegerile pentru Presedentia Romaniei nu-i mai intereseaza pe cei 7,4 milioane de romani
23 oct, 2014
ferenczy-comunicator
catre toate filialele PSD:
in urma sondajelor efectuate de CSCI,Ponta iese 100% presedinte
incepand din acest moment nu ne mai ocupam decat de campania tandemului Ghita-Dragnea
uram succes "furnicutelor "pesediste...
22 oct, 2014
Bota Cornelia
Chiar?
Chiar nu va este deloc, dar deloc rusine? Articol de cacao, comandat si nesimtit! Cine va da dreptul acesta? Ia propuneti o inventariere, in regim de urgenta, a tuturor averilor politicienilor nostri pricopsiti! Dar a tuturor! Si sa il alegem pe cel mai amarat, care nu are casa! Poate il realegem pe Basescu, ca tot a propus (cata nesimtire!cat tupeu!) sa primesca INCA o casa dupa ce nu mai este presedinte1 Evident, gratis.
22 oct, 2014
anna
corupt
Iohannis a prins glas si debiteaza prostii.Concluzia lui e ca toti sunt corupti ,iar el e Alba ca zapada.Ar trebui sa multiplicam toate articolelepublicate in Sibiu si sa le aruncam din avion in toata tara,sa vada tot romanul ce corupt e vanzatorul de copii romani si profitorul retrocedarilor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ