Alina Gorghiu: Dacă Poşta nu încetează distribuirea pliantelor anti-Iohannis, acţionăm în instanţă instituţia

| 22 oct, 2014

Prim-vicepreşedinta Alianţei Creştin-Liberale (ACL) Alina Gorghiu susţine că Birourile Electorale Judeţene Brăila şi Dolj au admis plângerea privind distribuirea pliantelor anti-Iohannis şi arată că ACL somează Poşta Română să înceteze să mai distribuie aceste materiale, altfel instituţia va fi acţionată în instanţă.

'Propaganda mincinoasă a PSD a fost sancţionată dur de Birourile Electorale Judeţene, Brăila şi Dolj fiind primele care au admis plângerea Alianţei Creştin-Liberale privind distribuirea către pensionari, prin intermediul Poştei Române, a unor pliante cu mesajul 'Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia'', arată Gorghiu într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Ea subliniază că împărţirea pliantelor electorale ale PSD a fost interzisă pe întreg teritoriul judeţelor respective.

'Suntem convinşi că această decizie se va reflecta la nivelul întregii ţări întrucât Birourile Electorale Judeţene nu pot permite acţiunea absolut revoltătoare prin care Victor Ponta şi PSD folosesc Poşta Română în campania electorală. Somăm public Poşta Română, care s-a lăsat folosită drept instrument de propagare a mesajelor mincinoase, să înceteze imediat distribuirea pliantelor PSD, în caz contrar, suntem hotărâţi să acţionăm în instanţă această instituţie pentru refuzul de a pune în aplicare deciziile BEJ', arată purtătoarea de cuvânt a PNL.

Alina Gorghiu menţionează că în programul electoral al candidatului ACL la prezidenţiale nu se regăsesc măsuri pentru diminuarea veniturilor populaţiei.

'Victor Ponta şi PSD nu au niciun fel de respect faţă de pensionari, de care şi-au bătut joc într-un mod absolut incalificabil. Prin minciuna că pensiile le vor fi tăiate de la anul, odată cu alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, Victor Ponta a generat o stare de nelinişte în rândul celor şi aşa afectaţi de slaba guvernare a PSD. În programul electoral al candidatului ACL, Klaus Iohannis, nu se regăsesc măsuri economico-sociale privind diminuarea veniturilor populaţiei. Mai mult, odată ajuns preşedinte, Klaus Iohannis nu va promulga o lege prin care se taie salariile şi pensiile. Dimpotrivă, obiectivul lui Klaus Iohannis şi al Alianţei Creştin-Liberale este de a avea o Românie prosperă, cu o clasă de mijloc puternică şi o economie dezvoltată, care să permită creşterea pensiilor şi salariilor', susţine ea.

Prim-vicepreşedinta ACL afirmă că 'PSD a încălcat legea în fiecare campanie electorală şi nu se dezice nici în prezent de aceste practici'.

'Alianţa Creştin-Liberală cere tuturor instituţiilor din România să nu se teamă de presiunea pe care o exercită PSD asupra lor, să aplice legea şi să respecte regulile democratice ale competiţiei electorale', conchide Alina Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ