Veste bună pentru politiștii locali

| 27 oct, 2014

Guvernul a aprobat în 15 octombrie 2014, prin Ordonanță de Urgență, completarea Legii Poliției Locale nr.155/2010, ce prevede ca polițiști locali să primească normă de hrană precum colegii lor din subordinea Ministerului de Interne, în urma unor hotărâri aprobate de către consiliile locale.

Modificările realizate prin OUG ce vor intra în vigoare peste două luni garantează un tratament rezonabil pentru angajații Poliției Române. Inițiativa aparatului guvernamental le oferă cadrelor din Poliție un stimulent pentru a depune activitate într-un mod mai eficient și productiv.

Premisa modificărilor aduse Ordonaței de Urgență din 2010 se bazează pe rolul important pe care Poliția îl joacă în cadrul unei comunități. Reglementările în vigoare ating atribuțiile de control ale poliției locale în ceea ce privește demersurile din disciplină în construcții, afișul stradal și protecția mediului, însă prin aprobarea actualei Ordonațe se încearcă stabilirea unei relații directe cetățean-polițist pentru o mai bună soluționare a problemelor din comunitate.

Totodată, Guvernul, prin realizarea acestei modificări la Legea Poliției locale, a salutat doleanțele Sindicatului Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, respectiv a Asociației Municipiilor din România și a Asociației Comunelor din România pentru oferirea sumei de 720 lei pentru fiecare cadru al Poliției, în funcție de zile lucrate. Obligația primă prin lege este de a le oferi hrană politiștilor, însă acolo unde nu se poate, se vor da bani, confrom informațiilor prezentate de Vasile Lincu, Președinte Pro Lex.

De asemena, Executivul a decis și suplimentarea numărului de ofițeri și agenți de poliție judiciară din cadrul Direcției Naționale Anticorupție cu 50 de posturi, unde plățile aferente vor fi realizate din bugetul alocat acestei instituții.

Între Serviciul de recuperare a creanțelor (20 ofițeri de poliție judiciară), Serviciul de filaj (12 ofițeri de poliție judiciară) și Serviciul de investigatori sub acoperire (18 ofițeri de poliție judiciară) vor fi distribuite cele 50 de posturi stabilite în urma Hotărârii de Guvern din luna august a anului în curs.

Mai mult, ofițerii din Serviciul de recuperare a creanțelor vor realiza investigații financiare în vederea identificării de bunuri asupra cărora pot fi luate măsuri asiguratorii în cadrul dosarelor complexe instrumentate de DNA. Iar această măsură luată de Guvern prin suplimentarea numărului de ofițeri vine în susținerea organelor fiscale care nu reușesc să recupereze sumele confiscate în urma unor hotărâri definitive date de instațele judecătorești.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ