DNA: Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe tatăl său solicitându-i să-l ajute financiar pe prinţul Paul

| 23 oct, 2014

Procurorii DNA susţin, în referatul de arestare preventivă, că implicarea directă a lui Andrei Hrebenciuc în activitatea infracţională a grupului rezultă şi din convorbirile telefonice purtate cu membrii grupării, şi din faptul că era pus la curent cu demersurile efectuate, dar şi că acesta i-ar fi solicitat deputatului Viorel Hrebenciuc să-l ajute financiar pe prinţul Paul.

Andrei Hrebenciuc şi Gheorghe Paltin Sturdza au fost reţinuţi joi în dosarul retrocedărilor şi sunt prezentaţi joi seară la ÎCCJ cu propunerea de arestare preventivă.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul de corupţie privind retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier, iar Gheorghe Paltin Sturdza de constituire de grup infracţional organizat, trei infracţiuni de cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit documentului, în 18 noiembrie 2013, Andrei Hrebenciuc a luat legătura cu Dan Bengescu:

'Dan Bengescu: Tu-l ştii pe Paul, am mai vorbit noi de el.

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Omul are o jenă financiară foarte puternică.

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Şi e pe cale să facă o mişcare greşită, în sensul că trebuie să dea vreo 20.000 mâine, nu ştiu la ce bancă şi eu nu i-am finalizat proiectul decât... îi finalizez proiectul undeva la începutul lunii decembrie, că îi lipseau lui nişte documente. El a zis sâmbătă că se duce exact la personajul la care nu aş mai vrea eu să se ducă...

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Dacă se duce la ăla, să-i dea ăla, ăla îi va da cu o singură condiţie: să-i semneze pentru cele 40 (se face referire la cele 40.000 de ha Pădurea Broşteni).

Andrei Hrebenciuc: Gata, am înţeles.

Dan Bengescu: Ţi-am zis numai aşa, că am auzit acuma pe piaţă, ştii. Şi nu aş vrea, că dacă îi semnează lu' ăla pe alea 40, e păcat.

Andrei Hrebenciuc: Ok, perfect, gata, vorbesc'. 

În continuare, susţin anchetatorii, imediat după discuţie, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe tatăl său, deputatul Viorel Hrebenciuc, solicitându-i să-l ajute financiar pe prinţul Paul. 

De asemenea, potrivit documentelor, în 27 noiembrie 2013, Andrei Hrebenciuc a luat legătura cu Dan Bengescu.

'Dan Bengescu : ... Mâine mă duc pe la Oneşti, am altă etapă, cu contestările alea care le-au făcut ei.

Andrei Hrebenciuc: Au făcut?

Dan Bengescu: Ei tot vin cu fel de fel. Prima dată a fost 17 octombrie, au cerut ceva, le-au dat un termen. La termenul următor au cerut să suspende întrucât au făcut o revizuire, s-a mai dat acuma, noi am depus nişte documente...

Andrei Hrebenciuc: Vai!'.

În referat este redată şi discuţia purtată în 2 decembrie 2013, între Andrei Hrebenciuc şi tatăl său. 

'Andrei Hrebenciuc: Ai întâlnire cu Bengescu? OK, bine, bine. ...

Viorel Hrebenciuc: Cine te întreabă?

Andrei Hrebenciuc: Bengescu ăsta. 

Viorel Hrebenciuc: Dar vine şi el?

Andrei Hrebenciuc: Păi, da, aşa am înţeles. 

Viorel Hrebenciuc: Dacă vine, e perfect'. 

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Sturdza, acesta a cunoscut activitatea desfăşurată de membrii grupului şi s-a implicat direct în derularea acesteia, solicitând chiar sprijinul judecătoarei Roxana Adam de la Tribunalul Braşov, soţia deputatului Ioan Adam, urmărită penal în aceeaşi cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
nemuriciul
Ciuma Roşie se clatină...
Fraţilor! LA VOT ! România este în recesiune. Încep să cadă infractorii ca spicele! Încet, încet vor plăti cei tot mai "graşi". Cei care "mor de grija" celor săraci, miliardari care fac pe social-democraţii, lacomi de nu se mai satură şi care ne mint şi ne înşeală, furând o ţară din ce în ce mai săracă!... Elena şi Băse vor plăti şi ei, dacă sunt vinovaţi, dar GROSUL este în TAGMA JEFUITORILOR cu minţi de despoţi, care pun "lăbuţa" pe ţară ca pe o pradă! Zeci de mii de hectare, prejudicii de sute de milioane de lei din contracte-jaf şi deturnări de fonduri - de comparat cu "indexarea" pensiilor şi un kg de făină la alegeri (altă infracţiune, dealtfel!).

Ei sunt din os de bolşevic, pun batista pe ţambal, pun mâna pe Justiţie, pe Parchet, pe DNA şi pe Servicii, răspândesc minciuni televizate şi votează legi de amnistiere a fărădelegilor.

Nu vă lăsaţi ademeniţi de pomeni "socialiste" din bani guvernamentali, de un litru de ulei, o găleată de plastic şi un kil de zahăr! Este derizoriu, e trist!...

NU POT EI FURA CÂT PUTEM NOI VOTA!... Iar dacă nu votăm, să ne amintim că NU PUTEM NOI DUCE CÂT POT EI ÎNCĂLECA! Vorbiţi cu părinţii, cu bunicii, cu mătuşile pasive sau fermecate de Mafie, sau cu rudele, cu prietenii -- arătaţi-le adevărul şi rugaţi-i să meargă la vot!

Bravo DNA, bravo SRI ! De când corupţia a fost definită ca atentat la siguranţa naţională, se lucrează fără încetare şi cu succes, răscolindu-se kk...turi îngrozitor de vechi (10 ani!). Pe când şi jafurile de acum 20 de ani?! Totul lasă urme!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ