DOSARUL REFERENDUMULUI: Şefa ÎCCJ dă detalii despre martorii aduşi noaptea cu autocarele la Bucureşti

| 24 oct, 2014

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Livia Stanciu, a tinut sa precizeze ca martorii din Gorj si Vrancea plimbati noaptea cu autocarele pentru a ajunge dimineata la audieri in dosarul referendumului vor fi trimisi acasa tot cu autocarele.

"Pot sa va spun ca si eu am discutat cu unul dintre judecatorii membri ai acestui complet. In acelasi timp, insa, completul de judecata a luat legatura cu inspectoratele de politie Gorj si Vrancea pentru a se putea pune la dispozitia acestor cetateni si pentru a putea fi adusi cu autocare. Cu aceleasi autocare vor fi dusi si inapoi", a spus Livia Stanciu vineri dimineata.

Livia Stanciu si-a exprimat opinia ca audierile sutelor de martori nu vor constitui un stres pentru acestia, aratand ca autoritatile au luat toate masurile pentru ca totul sa dureze cat mai putin. "Din ce stiu de la colegii mei, mi s-a spus ca audierile vor fi scurte, sintetice si ca exista posibilitatea obiectiva ca intr-un termen rezonabil, astazi, sa fie finalizate audierile, pentru ca cetatenii sa ajunga inapoi la domiciliu", a mai spus Livia Stanciu.

Aproape 200 de oameni din Gorj si Vrancea, martori in dosarul referendumului, au fost adusi joi noaptea, cu autocarele, la Bucuresti, pentru a fi audiati in acest proces, intr-un nou termen.

Potrivit Digi 24, autocarele din Gorj au plecat la ora 3 dimineata si sunt escortate de o masina de politie si o ambulanta, avand in vedere ca este vorba in general de persoane in varsta.

Acesti oameni au primit mandate de aducere, iar daca nu s-ar fi prezentatin instanta riscau o amenda de pana la 3.000 de lei.

Persoanele chemate la audieri ca martori figureaza pe listele electorale ca si cum ar fi votat la referendum, insa au declarat la politie ca nu si-au exercitat acest drept in iulie 2012.

Potrivit DNA, in acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ