Traian Băsescu: Dacă partidele nu se reformează, vom avea o continuă defilare a politicienilor pe la DNA

| 28 oct, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că justiţia nu poate să asaneze clasa politică, subliniind că partidele trebuie să se 'cureţe' din interior.

'Niciodată justiţia nu va putea să asaneze clasa politică, dacă partidele înseşi nu se curăţă din interior, pentru că în partide în general se ştie viaţa fiecăruia, iar conducerile partidelor au obligaţia să privească la calitatea oamenilor şi chiar să şi-i supravegheze, pentru că imediat în mediile politice când un ministru, când un preşedinte de consiliu judeţean începe să scape piciorul, se aude, se vorbeşte, deci partidele au propriii lor senzori. Ce face acum justiţia este pur şi simplu lupta împotriva corupţiei, dar dacă partidele nu se reformează, vom avea o continuă defilare a politicienilor pe la DNA. Cheia nu este să aresteze cât mai mulţi DNA-ul, DNA-ul va aresta atâţi cât poate şi pe cei pe care îi descoperă cu probe, că poată să audă, dar dacă nu are probe, nu le poate face nimic. DNA-ul îşi face acum o treabă care ţine de lupta împotriva corupţiei', a spus Băsescu la Adevărul Live.

El a apreciat că primul lucru care ar trebui făcut pentru a se trece la asanarea vieţii politice este legea finanţării partidelor.

'Aici este ABC-ul prin care corupţia intră în partide şi doar cei necinstiţi o să vă spună că ei nu cred că în partidele lor există şi finanţări netransparente. Uitaţi-vă la afişaj în orice campanie şi imaginaţi-vă despre ce vorbim. Ce face DNA-ul? Luptă împotriva corupţiei DNA-ul, DIICOT-ul, Parchetul General, instanţele, dar asanarea clasei politice nu o pot face decât partidele. S-ar putea ca acţiunea parchetelor să aibă un singur impact pe partide, şi anume, să-i conştientizeze că nu mai merge cum mergea', a arătat şeful statului.

Preşedintele Băsescu a adăugat că nu se poate reproşa instanţelor că există candidaţi atât de slabi încât nu reuşesc să impună subiecte de dezbatere.

'Dacă aş fi fost eu cu Năstase, spre exemplu, sau cu Geoană, vă asigur că se discutau şi programele noastre de campanie', a susţinut şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ