Diferența fundamentală între campania lui Iohannis și cea a lui Ponta

| 29 oct, 2014

Odată intrat în campania electorală, candidatul ACL la alegerile prezidențiale și-a încropit un program electoral peste noapte și a început să defileze cu el prin țară.

Săptămâni întregi, înainte de debutul campaniei electorale, Klaus Iohannis s-a ferit să facă declarații publice, ieșind din când în când în fața presei doar pentru a propaga mesajele transmise de Traian Băsescu. Odată intrat în campania electorală, candidatul ACL la alegerile prezidențiale și-a încropit un program electoral peste noapte și a început să defileze cu el prin țară.

Mesajul ales de Klaus Iohannis să îl reprezinte în cursa electorală pentru Cotroceni a fost „România lucrului bine făcut”. Sloganul electoral cu care liderul liberal a ales să se facă remarcat în fața românilor este unul fals, care în sine reprezintă doar o promisiune. La aproape doi ani de la intrarea în politica mare, ca urmare a invitației adresate de Crin Antonescu, Klaus Iohannis nu și-a legat numele de niciun proiect de anvergură națională. Edilul sibian s-a făcut remarcat doar prin dorința de a acumula funcții de dragul de a avea cât mai multă putere. De altfel, din pricina acestei dorințe de putere a prezidențiabilului ACL s-a rupt și USL, urmare a insistenței cu care Klaus Iohannis își dorea funcțiile de vicepremier și de ministru al Afacerilor Interne.

În timp ce campania electorală a edilului de la Sibiu se bazează în mare parte pe promisiuni deșarte, pentru premierul Victor Ponta faptele vorbesc de la sine și țin loc de slogan sau angajamente. În cei doi ani și jumătate de mandat în fruntea Guvernului, liderul social-democrat a repus economia României pe creștere și a îmbunătățit nivelul de trai al românilor, care în perioada guvernării portocalii au fost supuși unor măsuri drastice de austeritate ce i-au sărăcit și umilit. Odată instalat la guvernare, Victor Ponta a îndreptat greșelile cabinetelor PDL prin reîntregirea salariilor și pensiilor. Totodată, cabinetele conduse de Victor Ponta au majorat venitul minim de la 750 de lei la 900 de lei și au indexat pensiile peste rata inflației, contribuind astfel la îmbunătățirea nivelului de trai a milioane de români. Prin intermediul mixului de măsuri economice actualul executiv a reușit stabilirea unei tendințe de creștere consolidată a PIB. În cea de a doua parte a anului, Cabinetul a adoptat noi măsuri de încurajare a creșterii economice, precum neimpozitarea profitului reinvestit, reducerea CAS cu 5% la angajator , sau implementarea unor programe de sprijin pentru firme. Pe de altă parte, guvernul condus de Victor Ponta a reușit în numai doi ani și jumătate să obțină o creștere a absorbției fondurilor europene de peste 5 ori faţă de cabinetele portocalii în perioada 2008-2012. Nu în ultimul rând, nu trebuie uitat că mulțumită politicilor de echilibrare a bugetului și de stabilizare a principalilor indicatori economici actualul Guvern a reușit să obțină îmbunătățirea ratingului de țară și să readucă încrederea investitorilor străini fapt ce s-a reflectat în creșterea capitalului atras de România.

Premierul Victor Ponta nu are așadar nevoie să creeze mari evenimente, deoarece românii au simțit pe propria piele beneficiile deciziilor concrete ale guvernării. În schimb contracandidatul său a împânzit țara cu „România lucrului bine făcut” din vorbe, nefăcând nimic pentru români și promițându-le iluzii în campania electorală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ