Alegeri prezidenţiale 2014. Tăriceanu: Sunt penibile şi puerile explicaţiile Elenei Udrea despre Dorin Cocoş

| 29 oct, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Candidatul independent la Preşedinţia României Călin Popescu Tăriceanu a spus, miercuri, la Alba Iulia, că e 'foarte puţin plauzibil' ca Elena Udrea să nu fi avut cunoştinţă de faptul că fostul său soţ, Dorin Cocoş, ar fi fost implicat în afacerea Microsoft, considerând 'extrem de penibile şi puerile' explicaţiile acesteia.

Alegeri prezidenţiale 2014.  "E foarte puţin plauzibil ceea ce încearcă să spună domnia sa (Elena Udrea - n.r.) şi anume că era, sigur, măritată cu domnul Cocoş, dar ea nu are cunoştinţă de absolut nimic. Este ca un fel de gâsculiţă care a ieşit din apă, pe mal, se scutură frumos, toată apa se îndepărtează şi ea rămâne curăţică aşa şi pleacă mai departe şi defilează. Lucrurile astea sigur că poate să le spună la fraieri, dar nu ţin şi cred că nici românii nu o să înghită explicaţiile acestea extrem de penibile şi puerile', a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai susţinut că Dorin Cocoş nu a fost decât un 'intermediar' şi că, probabil, cea mai mare parte din bani au ajuns în campania prezidenţială din 2009 a lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Elena Udrea, cu ochii înlăcrimaţi despre mariajul cu Dorin Cocoş: Nu-mi este uşor

"Eu mă uit la toată această poveste şi îmi dau seama că cel care, în momentul de faţă, este reţinut, domnul Cocoş, nu a fost decât un intermediar. Probabil că cea mai mare parte din sume, dar asta e rolul procuraturii să ancheteze şi să scoată la iveală toate dedesubturile afacerii, banii s-au dus în 2009 la campania prezidenţială a domnului Băsescu. Acuma, dacă el a profitat într-un fel şi cu cât a profitat, probabil că cei de la procuratură vor sesiza, pentru că înţeleg că există lista plăţilor şi a conturilor către care s-au făcut plăţile', a declarat Tăriceanu.

Citeşte şi: 500.000 de euro din şpăgile Microsoft apar în declaraţia de avere a Elenei Udrea

Acesta a menţionat că nu cunoaşte detalii din dosar, ci doar din ceea ce a văzut în presă. 'Domnul Cocoş nu era nici consultantul firmei, nu avea nicio legătură cu licenţele de software, el era numai o căsuţă intermediară prin care tranzitau aceşti bani ca să li se şteargă urma, să se spele banii, cum se spune. Ăsta a fost rolul lui. El nu a adus nişte servicii pentru care să fie remunerat. Serviciul pe care-l făcea el era ca să ducă mai departe banii la destinatar', a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cine era acesta, Tăriceanu a spus că 'destinatarul de la Cotroceni, că avea campanie electorală'.

Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat, marţi seara, că nu există posiblitatea ca ea să aibă vreo legătură cu afacerea Microsoft, subliniind că nu cunoştea afacerile fostului său soţ, Dorin Cocoş.

'Celor care mă atacă, dar mai ales susţinătorilor mei, le spun că nu există nicio posibilitate ca eu, Elena Udrea, să am vreo legătură cu această afacere (Microsoft -n.r.), în măsura în care ea va fi demonstrată de procurori ca fiind aşa cum arată acum. Oamenii chiar dacă sunt căsătoriţi, cel puţin în cazul meu (...), mai ales când au cariere separate, ajung la un moment dat să aibă chiar în interiorul unei căsătorii vieţi separate. Acesta este şi motivul pentru care până la urmă am ajuns la un divorţ', a declarat Elena Udrea, marţi seara, la Digi24.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ