500.000 de euro din şpăgile Microsoft apar în declaraţia de avere a Elenei Udrea

| 29 oct, 2014

Una din tranşele de bani care au circulat ca şpagă între Dorin Cocoş şi Dinu Pescariu în Dosarul Microsoft, în valoare de 500.000 de euro, este trecută în declaraţia de avere a Elenei Udrea ca împrumut pe 10 ani, după cum reiese din referatul procurorilor.

Procurorii care au întocmit referatul în Dosarul Microsoft susţin că au identificat mai multe sume de bani, de ordinul milioanelor de euro, care au circulat ca şpagă pentru derularea contractului. Dorin Cocoş, de exemplu este acuzat de procurori că, pentru a-şi exercita influenţa, a cerut şi primit şpagă 9.000.000 de euro, care i-au fost înmânaţi CASH!

Ulterior, în decembrie 2011, se mai arată în referatul publicat de Hotnews, Dorin Cocoş a mai primit de la Dinu Pescariu 500.000 de euro. În luna septembrie 2014, când dosarul Microsoft ajunsese deja în atenţia publicului, Cocoş a încercat să acopere legal aceşti bani, întocmind o serie de chitanţe antedatate, conform cărora i-ar fi returnat lui Dinu Pescariu o parte din bani (21 de chitanţe pentru 210.000 de euro).

Revenind la suma iniţială de 500.000 de euro, este interesant de menţionat că ea a fost trecută de Elena Udrea (pe atunci încă soţia lui Dorin Cocoş) în declaraţia sa de avere publicată de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Analizate cronologic, declaraţiile de avere ale Elenei Udrea atestă următoarele, la capitolul 5, Datorii:

Declaraţia din decembrie 2012: împrumutul de 500.000 de euro apare în continuare în declaraţia de avere.

Declaraţia din iulie 2011: datorii zero.

Declaraţia din iunie 2012: apar 500.000 de euro împrumutaţi de Dorin Cocoş de la Dinu Pescariu în 2011, pe 10 ani. Potrivit procuorilor, banii au ajuns la Cocoş în decembrie 2011, deci nu au fost menţionaţi în declaraţia din iulie 2011, ci abia în cea din iunie 2012.

Declaraţia din decembrie 2012: împrumutul de 500.000 de euro apare în continuare în declaraţia de avere.

Declaraţia din iunie 2013: împrumutul de 500.000 de euro nu mai este menţionat, însă asta nu este un semn că a fost restituit. Declaraţia de avere a fost depusă pe 14 iunie 2013, iar cu numai patru zile mai devreme, pe 10 iunie, Elena Udrea a divorţat de Dorin Cocoş, deci nu mai trebuia să menţioneze în declaraţie un împrumut care nu era pe numele ei

Elena Udrea a declarat recent, într-o emisiune tv, că nu are nimic a face cu Dosarul Microsoft. Aceasta, precum şi interceptările din dosar, o contrazic însă, fără ca acest lucru să o învinovăţească neapărat de ceva. De altfel, şi DNA a remis un comunicat în care precizează că Elena Udrea nu are calitatea de învinuit sau inculpat în dosarele Microsoft, Gala Bute sau în cazul Gheorghe Ștefan – Strong Montaj SA.

Citeşte şi: DOSARUL MICROSOFT. Elena Udrea ştia de ŞPAGA luată de fostul soţ, Dorin Cocoş

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ