PREZIDENŢIALE. Tăriceanu spune că Băsescu ar trebui suspendat şi pentru că a luat masa cu Udrea

| 28 oct, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la Preşedinţie susţinut de PLR, a reiterat, marţi la Bacău, propunerea sa de suspendare a preşedintelui în funcţie Traian Băsescu, el afirmând că ,,o nouă încălcare a Constituţiei' de către şeful statului este faptul că a luat masa, în Centrul Vechi al Capitalei, cu Elena Udrea, candidatul PMP în alegerile prezidenţiale.

,,Faptul că preşedintele merge la masă cu un candidat la Preşedinţia României probabil că este cea mai nevinovată dintre încălcările constituţionale pe care Băsescu le-a făcut în ultima perioadă, dar este un nou motiv pentru care ar merita pe deplin suspendarea', a afirmat Tăriceanu.

El i-a îndemnat pe parlamentarii ce îl susţin, dar şi pe cei ai PSD ''să subscrie în totalitate' propunerii pe care a făcut-o şi, apoi, reiterat-o de mai multe ori ,,astfel încât mandatul lui Băsescu să se termine, aşa cum trebuie să vadă o ţară întreagă, cu un gest simbolic: îndepărtarea sa de la Cotroceni pentru încălcarea Constituţiei şi altor legi ale ţării'.

'Propunerea mea este vitală, actuală şi acum. Ea trebuie numai să fie subscrisă de majoritatea membrilor ai parlamentului, în aşa fel încât să-şi urmeze calea procedurală către suspendarea preşedintelui. Ar fi un act reparatoriu pentru conştiinţa politică a unei ţări debusolate de arbitrariul unei preşedinţii de zece ani în care frica şi dezbinarea au fost ţintele lui Băsescu, susţinute şi prin încălcări repetate ale Constituţiei', a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a participat marţi seara, în sala Ateneu din Bacău, la un miting ce a marcat încheierea campaniei sale electorale în judeţele din zona Moldovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
Jules
Suspendare ?
Draga Taricene, de cand ai cazut cu motorul, ti s-a zdruncinat neuronul cam tare si ai luat-o razna de tot ! Asta dovedeste ca ai uitat ca esti insurat si ai mai comis-o o data , parca a cincea ! Q.E.D.
28 oct, 2014
C V
Taricene, mai ca melcul!
Prietene Tradiceanu, pe deasupra vrei sa devii si presedinte. Daca e cea mai usoara si nevinovata incalcare a Constitutiei, ti-aduc aminte ca suspendarea presedintelui se face numai " in cazul săvârşirii unor fapte grave, prin care se încalcă prevederile Constituţiei".
Si inca ceva! De la suspendarea pe care o ceri si pana la demitere mai sunt cativa pasi.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ