Andreea Paul: 60 de parlamentare sunt mai active decât toţi cei aproape 510 colegi ai lor

| 16 iul, 2014

Prim-vicepreşedintelui PDL, deputatul Andreea Paul precizează că cele peste 60 de parlamentare sunt cu 40% mai active decât toţi cei aproape 510 colegi ai lor.

"Femeile din Parlament au un Indice al Activităţii Parlamentare (IAP) de aproape 34 faţă de cel al partenerilor bărbaţi de peste 24, chiar dacă nicio femeie nu este lider de grup parlamentar. Cele 54 de deputate sunt cu peste 2% mai active decât cei 330 de deputaţi, iar cele 11 senatoare sunt cu peste 78% mai active decât cei 159 de senatori', se arată în comunicatul liderului PDL.

Conform sursei citate, cei 170 de senatori sunt cu 2,3% mai activi decât cei 404 deputaţi.

'IAP pentru Camera Deputaţilor are o valoare medie de aproape 24,6. IAP a crescut cu 57,5% în prezent faţă de rezultatele obţinute în urma primelor două sesiuni parlamentare. Totuşi, IAP mediu pentru Senat este mai ridicat, cu o valoare de peste 25. IAP a crescut mai accentuat decât în cazul deputaţilor, cu 67,6% în aceeaşi perioadă', relevă comunicatul.

Potrivit raportului prezentat de Andreea Paul, cel mai 'harnic' grup parlamentar este PDL, cu o creştere a IAP cu 62,5%, deşi numărul de parlamentari democrat-liberali s-a redus cu 15 persoane faţă de ultimul an.

Parlamentarii Valeriu Zgonea, Tudor Ciuhodaru şi Viorel Hrebenciuc se numără printre cei care au înregistrat indici ridicaţi ai activităţii.


Topul grupurilor parlamentare în funcţie de IAP este următorul: PDL, PP-DD, PC, PSD, neafiliaţi, PNL, urmat de grupul minorităţilor şi UDMR.

Indicele Activităţii Parlamentare este alcătuit ca medie ponderată a principalelor activităţi parlamentare: iniţiative legislative (30%), luări de cuvânt (25%), declaraţii politice (20%), întrebări şi interpelări (15%), moţiuni (10%).

IAP la nivel individual este un indice cantitativ. Latura sa calitativă rezidă din agregarea şi ponderarea principalelor activităţi parlamentare urmărite. În unele cazuri valoarea foarte mare a IAP este rezultatul numărului mare de luări de cuvânt al unor deputaţi sau senatori, reprezentând mai degrabă o îmbunătăţire cantitativă a IAP decât una calitativă, precizează sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ