Dan Barna: „Violenţa şi terorismul nu sunt o soluţie, condamn cu fermitate atentatul asupra premierului slovac”

| 15 mai, 18:07

Dan Barna, vicepreşedinte USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, a condamnat miercuri atentatul asupra premierului slovac Robert Fico, subliniind că violenţa şi terorismul "nu pot să genereze soluţii".

 

"Terorismul şi violenţa nu au fost şi nu pot fi o soluţie în niciun fel de circumstanţe. Dincolo de acordul sau dezacordul cu viziunile politice ale cuiva, violenţa şi terorismul nu sunt o soluţie şi nu pot să genereze soluţii, cu atât mai mult într-o Europă în care dialogul a fost, cel puţin în ultimele decenii, calea şi modalitatea prin care multe dintre problemele punctuale au putut fi soluţionate. Condamn cu fermitate acest atentat şi sunt şocat şi revoltat că se mai poate întâmpla în Europa un astfel de lucru pe care îl credeam uitat în cărţile de istorie de la început de la secol", a declarat Dan Barna, pentru AGERPRES.
El a mai precizat că radicalizarea mesajelor poate să genereze astfel de derapaje de la echilibrul şi liniştea unei societăţi.
"Până nu vom avea mai multe informaţii e greu de pus o etichetă sau de tras o concluzie. Mesajul este însă acesta: violenţa şi terorismul nu pot fi o soluţie. Într-adevăr, radicalizarea de mesaje poate să genereze astfel de derapaje de la echilibrul şi liniştea unei societăţi. Este o situaţie care trebuie condamnată cu toată fermitatea şi sper ca lucrul acesta să fie susţinut de toţi liderii raţionali ai Europei", a spus Dan Barna.
Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit în abdomen prin împuşcare miercuri după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova, relatează agenţiile Reuters şi TASR.
Potrivit unui reporter al agenţiei slovace TASR, mai multe focuri de armă au fost trase la locul atacului, iar autorul acestuia a fost arestat. Zona din faţa Casei de Cultură din Handlova, unde s-a desfăşurat şedinţa de guvern, a fost evacuată.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ