Antonescu:Anglia are Parlament bicameral, nu are pe cineva care să spună trăsnăi despre acest sistem

| 13 iun, 2013

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, s-a întâlnit, joi, cu viceprim-ministrul britanic Nick Clegg, context în care s-a discutat despre revizuirea Constituţiei României.

Întrebat, după întâlnirea cu oficialul britanic, ce semnale vin din Anglia cu privire la revizuirea Legii fundamentale, Antonescu a răspuns: "Marea Britanie are un sistem bicameral. Ce nu are Marea Britanie nu are pe cineva care să înceapă să vorbească trăsnăi în legătură cu acest sistem. Marea Britanie are un sistem bicameral pe care îl foloseşte, ale cărui beneficii sunt consacrate".

El a arătat că discuţiile au vizat Constituţia, fiind 'un proiect important şi o temă de actualitate, dincolo de sistemul economic şi provocările care se află în faţa Guvernului'.

"Britanicii, care cum ştiţi reuşesc să întreţină o democraţie, cea mai veche, cea mai puternică şi cea mai prestigioasă, fără să aibă o Constituţie scrisă, sunt curioşi cum se scriu Constituţiile", a adăugat preşedintele Senatului.

Crin Antonescu a precizat că i-a explicat oficialului britanic motivele privind revizuirea Legii fundamentale şi modul în care vor fi gândite instituţiile, punctând că preocuparea sa vizează un Parlament "credibil şi mai puternic".

"Aceasta este pentru mine o convingere personală, pentru britanici o convingere istorică. Aceasta este esenţa democraţiei", a conchis el.

Preşedintele Senatului participă, joi şi vineri, la reuniunea Asociaţiei Senatelor Europene care se desfăşoară la Londra. Cu această ocazie, el a avut, joi, întrevederi cu viceprim-ministrul britanic Nick Clegg, preşedintele grupului de prietenie cu România din Camera Lorzilor, Lord Davies of Stamford, şi cu reprezentanţi ai Clubului oamenilor de afaceri români din Marea Britanie.

Asociaţia Senatelor din Europa (ASE) a fost constituită în anul 2000 şi reuneşte preşedinţii Camerelor superioare ale Parlamentelor din 15 state europene - Austria, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Marea Britanie, Republica Cehă, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Federaţia Rusă, Slovenia, Spania - şi Consiliul de Stat din Luxemburg cu statut de observator.

ASE are ca principale obiective dezvoltarea relaţiilor dintre membrii săi, promovarea bicameralismului în cadrul democraţiei parlamentare, consolidarea identităţii şi conştiinţei europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ