ATENŢIE, PROLETARI! Se reînfiinţează Partidul Comunist Român

| 22 iun, 08:55

Noile prevederi legale le permit românilor să-şi infiinţeze partide cu doar trei membri. A trecut o lună de la schimbarea legii partidelor politice, timp în care au fost depuse în instanţă actele pentru înfiinţarea a şapte partide.

Printre partidele în proces de înfiinţare este şi Partidul Comunist Român. Preşedintele Constantin Rotaru a depus la Tribunal lista fondatorilor, trei la număr, cum prevede actuala lege. El crede, însă, că va avea în curând sute de mii de susţinători, pentru că a fost votat la Preşedinţie, toamna trecută, de 29.000 de oameni. Rotaru vrea să refacă PCR încă din 2010, doar că abia acum îndeplineşte condiţiile cerute de lege.

„Justiţia din România nu a făcut altceva 25 de ani decât să nu dea posibilitatea creării Partidului Comunist Român. Dacă noi reuşim, aş putea spune că salvăm democraţia în România”, a spus Constantin Rotaru, potrivit Digi24.

Constantin Rotaru a fost deputat timp de patru ani, din partea Partidului Socialist al Muncii. După ce a trecut prin mai multe schimbări, formaţiunea a devenit Partidul Alternativa Socialistă, care l-a şi propus pe Constantin Rotaru drept candidat la preşedinţie.

De noua lege a profitat şi Monica Macovei, care a depus la Tribunal actele pentru înfiinţarea Partidului M10. Certat cu Daniel Constantin, şi Dan Voiculescu îşi face partid nou, prin intermediari: Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal (PPU-SL). Urmează să mai apară pe scena politică: Partidul pentru Argeş şi Muscel, Partidul Ecologist Socialist Român precum şi Partidul pentru Dezvoltare şi Progres Social.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ