Audieri la DNA Ploieşti: în dosar ar fi implicaţi deputatul Mircea Roşca şi şeful PNL Azuga

| 11 noi, 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează audieri marţi într-un dosar de trafic de influenţă în care sunt implicaţi deputatul liberal Mircea Roşca şi Gabriel Popescu, preşedinte PNL Azuga, au declarat surse judiciare.

Aceleaşi surse susţin că cei doi ar fi promis unui patron al unei firme din Comarnic, de la care au pretins 20.000 euro, că vor exercita influenţă asupra funcţionarilor primăriei Azuga pentru ca acesta să dobândească terenuri în această localitate.

Procurorii ar fi constatat că Mircea Roşca, în calitate de vicepreşedinte PNL Prahova, în 2011, ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui din acea perioadă PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localităţii.

Sursele citate au menţionat că 5.000 euro ar fi primit efectiv Roşca - prin intermediul lui Gabriel Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean.

De asemenea, tot prin intermediul lui Popescu, suma de 4.000 euro ar fi fost dată în 2011 secretarului primăriei Azuga - Diana Dumbrava, care era şi preşedinte al comisiilor de licitaţie publică deschisă cu strigare pentru vânzarea a două suprafeţe de teren, pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi care vizau desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de achiziţie şi desemnarea câştigătoare a aceleiaşi firme din Comarnic.

DNA verifică şi faptul că reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în calitate de autoritate contractantă, în perioada decembrie 2012 - iulie 2013, au încheiat cu o firma din Comarnic, în calitate de furnizor, 5 contracte de achiziţii produse alimentare necesare blocului alimentar al spitalului (carne de pasăre, legume în conservă şi/sau la cutie, orez, zahăr, etc.) prin negociere directă, fără anunţ de participare, motivându-se situaţia de extremă urgenţă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute, fără ca, în realitate, să existe o astfel de situaţie, valoarea fiind de peste 441.000 lei.

Sursele subliniază că aceste contracte ar fi fost încheiate la intervenţia lui Roşca, deoarece firma beneficiară era a vărului său, Adrian Rotila.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ