Dacă se mai întreba cineva pe cine votează dacă votează Iohannis – da, votează Băsescu

| 09 noi, 2014

Încă din momentul în care a pus mâna pe conducerea partidului prin jocuri de culise, Klaus Iohannis a declarat că nu va colabora cu PMP şi că unificarea dreptei va fi realizată doar între PNL şi PDL, fără Traian Băsescu. În ciuda acestei declarații și a tuturor afirmațiilor care au urmat până în această săptămână, candidatul ACL a avut o atitudine de noncombat față de  contracandidații săi din dreapta politică și cu șeful statului.

Cu toate că președintele PNL a propagat în presă mesajele șefului statului ori de câte ori acesta avea o ieșire publică prin care îl ataca pe Victor Ponta, pentru a distrage atenția publicului de la bănuielile ce planau asupra unei înțelegeri între liderul de la Cotroceni și Klaus Iohannis, Traian Băsescu l-a combătut discret pe edilul Sibiului. Micile înțepături venite din partea șefului statului în ultimele luni la adresa lui Klaus Iohannis nu au avut decât rolul de ascunde existența unui pact și de a-i consolida poziția “neamțului” de principal contracandidat a lui Victor Ponta. După anunțarea rezultatelor din primul tur de scrutin, Traian Băsescu nu și-a mai făcut apariția în public și probabil va sta ascuns până la anunțarea rezultatului alegerilor din 16 noiembrie pentru a nu-i pune în pericol șansele liberalului de a fi ales președinte al României. Cu toate că șeful statului a intrat în silenzio stampa după 2 noiembrie, acesta nu a ezitat să-și trimită oamenii în sprijinul candidaturii lui Klaus Iohannis.

După ce a condiționat sprijinul președintelui PNL de respectarea unor condiții, prima care a sărit în ajutorul candidatului ACL a fost Monica Macovei. Imediat după ce edilul Sibiului a anunțat formal că va semna înțelegerea propusă de fostul ministru al Justiției, Macovei și-a anunțat sprijinul pentru liderul liberal. „Mă bucur ca domnul Iohannis a declarat că acceptă Acordul pentru salvarea statului de drept și a democrației în România pe care i l-am propus ieri (...) Eu îl voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta”, a scris Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

Câteva zile de la anunțarea rezultatelor primului tur de scrutin Elena Udrea a evitat presa pentru a asculta de indicațiile lui Traian Băsescu cu privire la acțiunile din perioada următoare. Cu toate că nu și-a anunțat sprijinul pentru Klaus Iohannis, fosta blondă de la Cotroceni l-a atact pe premier și i-a rugat pe alegătorii săi să nu voteze cu Victor Ponta. Anunțul liderului PMP nu este surprinzător în contextul în care Elena Udrea este conștientă că orice asociere directă cu președintele PNL îi diminuează șansele lui Klaus Iohannis de a recupera diferența de voturi care îl desparte de Victor Ponta. „Rog alegătorii să vină la vot și să decidă soarta României. Îi rog să vină și să voteze pe 16 noiembrie. Îmi cunosc alegătorii, de aceea spun că votul de duminică trebuie să fie anti-Ponta", a declarat Elena Udrea, într-o conferință de presă.

Odată cu sprijinul venit din partea Elenei Udrea, Monicăi Macovei și a lui Emil Boc, alegătorii pot vedea în cele din urmă că în spatele lui Klaus Iohannis se află toți oamenii lui Traian Băsescu care au decis măsurile drastice de austeritate și care au ajutat firmele portocalii să paraziteze statul în timp ce milioane de români sărăceau. Candidatul ACL nu este decât o mască nouă a aceluiași regim menit să continue viziunea de guvernare patentată de Traian Băsescu. Votându-l pe Klaus Iohannis în turul al doilea de scrutin românii îl aleg de fapt pe Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 noi, 2014
maria
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ