Băsescu își pune germanii în cap. Mesaj pentru ambasadorii din România

| 26 sep, 14:08

Traian Băsescu face, pe Facebook, o paralelă între situaţia de la Volkswagen şi cea a justiţiei din România.

"Dar în România? Sunt printre aceia care cred şi au crezut în acţiunea hotărîtă împotriva corupţiei.

La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci cînd este vorba despre suspiciuni de corupţie.

In Germania n-am auzit despre nici o arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 4 milioane de maşini vîndute, furînd sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor.

Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român, de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde ?

Ne-ar spune cumva că în Germania trebuiesc respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România ?", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Grupul Volkswagen a folosit sisteme pentru manipularea emisiilor pentru 2,8 milioane de vehicule diesel vândute în Germania, a anuntat Ministerul german al Transporturilor, în contextul problemelor similare depistate în Statele Unite. Cazul nu a rămas fără ecou nici în România.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 sep, 14:56
liviuioan
- TELEFONUL...
CONSTITUTIA ( pe tema suspendarii ) si doamna MERKEL--2012 Acum , olandezii vand flori , restul , au fost buni , cand aveai toate cheile .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ