Băsescu: Intrarea în vigoare a Codurilor - un succes

| 28 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că intrarea în vigoare a noilor Coduri penal şi de procedură penală reprezintă un succes, chiar dacă Poliţia nu are încă brăţările pentru a-i urmări prin satelit pe cei arestaţi la domiciliu.

Şeful statului a arătat că a avut reţineri în legătură cu pregătirea sistemului privind intrarea în vigoare a noilor Coduri.

'Ca şef al statului am avut reţineri poate, poate puţină neîncredere legat de pregătirea sistemului pentru intrare în vigoare a noilor Codurilor penale - Codul de procedură şi Codul penal. Iată, şi dvs., avocaţii, şi judecătorii, şi procurorii aţi demonstrat că aţi avut capacitatea să vă pregătiţi pentru acest moment', a spus şeful statului la Congresul Avocaţilor 2014.

Preşedintele Băsescu a precizat că la ultima şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi-a exprimat o serie de îngrijorări.

'Este aici preşedintele CSM şi ştie ce îngrijorări aveam în ultima şedinţă a Consiliului înainte de intrarea în vigoare a Codurilor, când întrebam dacă suntem pregătiţi, judecătorii, procurorii, dacă ştiu ce este de făcut. Răspunsul a fost: 'dl preşedinte, nu o să fim niciodată pregătiţi, dar, dacă nu le dăm drumul, tot acolo o să fim şi peste un an'. Iată că au avut dreptate şi intrarea în vigoare a noilor Coduri a fost, spun eu, un succes, chiar dacă Poliţia nu are încă brăţările să-i urmărească prin satelit pe cei arestaţi la domiciliu. Dar am avut faze spectaculoase cu arestări la domiciliu în care oamenii muncesc pur şi simplu pe lângă casă. Orice femeie s-ar bucura să aibă bărbatul mai mult acasă în treabă în curte', a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu a adăugat că 'lucrurile sunt într-o direcţie bună din punct de vedere al justiţiei'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ