Patriarhia vrea monopol pe excursii la Ierusalim

| 22 oct, 2013

Românii care doresc să meargă în pelerinaje ar trebui să se adreseze centrelor de turism ecumenic  înfiinţate de Biserica Ortodoxă Română, potrivit Patriarhiei Române, care reclamă că unele agenţii de turism organizează, fraudulos, excursii în numele BOR.

De cealaltă parte, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) afirmă că Patriarhia trebuie să vină cu probe şi nu poate crea un monopol pe acest tip de excursii, potrivit gândul.info

“Patriarhia Română atrage atenţia asupra pretinselor pelerinaje la locuri sfinte creştine din ţară şi străinătate organizate, fraudulos, în numele Bisericii Ortodoxe Române de unele agenţii de turism, persoane fizice şi chiar parohii care oferă servicii turistice sub standarde de calitate şi încalcă legislaţia românească şi europeană în vigoare”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Concret, Biserica Ortodoxă Română afirmă că, în ultimul timp, numeroşi participanţi la astfel de pelerinaje, “induşi în eroare de organizatori că şi-ar desfăşura activitatea turistică cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române”, au făcut sesizări la Patriarhia Română, “nemulţumiţi de serviciile turistice de slabă calitate oferite”.

„Diferiţi credincioşi din Bucureşti şi din ţară s-au plâns că au participat la astfel de pelerinaje organizate de agenţii de turism mai mici sau de persoane fizice li s-a spus iniţial că respectivul pelerinaj este organizat sub egida Patriarhiei Române. Au constatat în timpul lui şi deficienţe organizatorice şi altele şi astfel s-au plâns Patriarhiei”, a declarat pentru gândul Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Potrivit acestuia, unii organizatori induc în eroare pelerinii prin menţionarea pe site-urile de prezentare că ar avea binecuvântarea Bisericii, iar în Bucureşti, majoritatea acestora stabilesc ca punct de plecare Dealul Mitropoliei, tocmai pentru a crea falsa impresie că au girul Patriarhiei Române.

“Sunt şi alte problem grave, în sensul că nu se eliberează chitanţe pentru sumele încasate, pentru pelerinaje, nu se încheie un contract de prestări servicii, aşa cum prevede legea, se face evaziune fiscal şi se urmăreşte, astfel, doar câştigul financiar personal. Mai sunt şi alte aspect, printre care faptul că în timpul călătoriei li se cer bani în plus pentru diferite locuri de vizitat de care nu au fost anunţaţi anterior”, menţionează reprezentatul Patriarhei Române.

Potrivit Patriarhiei Române, credincioşii care au depus plângere ar reclamat condiţiile de cazare improprii sau precare,” ceea ce denotă lipsă de respect şi responsabilitate faţă de pelerini”. Asistenţa religioasă lipseşte sau este asigurată de preoţi cu statut canonic incert sau chiar falşi preoţi. Informaţiile despre locurile şi obiectivele turistice vizitate sunt incomplete şi uneori chiar eronate, fiind oferite de persoane neautorizate, fără atestat din partea Ministerului Turismului”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei.

loading...

Ştirile orei

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 oct, 07:35
Ioanaa Ioana
ce inseamna banu.
Baniiiii
26 noi, 2013
DDDDD
Titlul articolului induce intentionat in eroare
Patriarhia Romana semnaleaza puternic o problema intalnita de pelerinii romani la locurile sfinte: ca sunt indusi in eroare de catre diverse agentii, care realizeaza niste pelerinaje "fantoma".

Asta este SINGURA PROBLEMA ridicata de patriahie si se refera strict la INSELAREA prin diverse moduri a pelerinilor, lucru semnalat de sute de ori de catre acestia.

Ce zice titlul articolului: zice ca Patriarhia vrea monopol pe pelerinaje.
Ce zice continutul articolului: ca de fapt Patriahia a vazut o problema si o semnaleaza.

Pai domnule care scrii articolul, de ce faci jocuri de cuvinte, si sa o spune pe romaneste minti cu nerusinare?
Daca eu zic ca maica-ta e curva si de fapt sora-sa era curva e acelasi lucru?
22 oct, 2013
mayashu
al drequ'
mafiot slinos...vrea el toti bani de la prostalai,'tu-l in gura de momartan
22 oct, 2013
sase sase
preafericire
Preafericitul nu se va linisti pana nu va infiinta si niste bordeluri ecumenice , dupa care va pretinde monopolul pe aceasta activitate sfanta!
22 oct, 2013
geo
BRAVO!
supertare comentariul!
22 oct, 2013
Doro
Catolic
Eu sutnt catolic si poate vreau sa nu ma adresez BOR. Nu vreau sa intru in polemica cu nici un frate ortodox. De ce cei 22% romani crestini dar neortodocsi, ar fi nevoiti sa mearga la Ierusalim doar prin BOR? Am merge daca ar fi si din partea lor mai multa intelegere, deschidere adevarata fata de ceilalti crestini si "ciocul" mai mic!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ