Călin Nistor, DNA: Tablourile lui Vâlcov vor ajunge la o instituţie de profil

| 27 mar, 12:35

​Majoritatea tablourilor ridicate de DNA în dosarul fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, fuseseră achiziţionate din strainătate, unele la licitatie, a declarat, vineri, procurorul-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Calin Nistor.

"Majoritatea sunt achiziţionate din afara teritoriului României. Provenienţa e stabilită în anumite limite. Unele sunt de la case de licitaţie", a declarat Nistor, conform Hotnews.ro.

"De astazi demarăm procedura de identificare, certificare de către o comisie de specialişti în domeniu. Noi suntem procurori, nu ne pricepem la evaluarea unei picturi. Pot fi şi falsuri, pot fi şi reale. Noi vrem sa facem evaluarea cât mai rapid, pentru că avem probleme legate de depozitarea acelor tablouri, trebuie transmise unor instituţii de profil, noi nu avem condiţii să păstrăm acele obiecte. Pe măsură ce se deruleaza procedura de identificare-certificare-evaluare, ele vor fi predate către o institutie de profil care le va pastra pana la solutionarea definintiva a cauzei", a mai spus Nistor, prezent la conferinta Combaterea Criminalității în Domeniul Achizițiilor Publice, organizată de Freedom House.

Citeşte şi:  SURSE: S-a aflat ce vroia să facă Darius Vâlcov cu cele 100 de tablouri

Tag-uri: Darius Vâlcov, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 13:09
Ciprian Stan
sa fie date la Parlament si sa se imparta pe grupuri parlamentare,conform ponderii...
sunt foarte multi parlamentari care chiar se pricep la arta:Zgonea,Nicolicea,Sova
inainte,sa se supuna la vot secret,cu bile
sa conduca sedinta cu bilele,Dl.Sarbu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ