Ce va face Băsescu cu invitaţia de a se înscrie în PMP?

| 15 dec, 2014

În acest moment, Traian Băsescu nu este decis în legătură cu opţiunea sa politică şi pare că nu se va lipi de o structură politcă fără să aibă garanţia că poate construi un proiect fezabil, cu un oarecare viitor.

Elena Udrea vrea să-i propună lui Traian Băsescu să se înscrie în PMP după ce-şi termină mandatul de preşedinte al României. Cu toate că Băsescu a dat de înţeles, în repetate rânduri, că va accepta o astfel de propunere, rămâne de văzut dacă va mai face acest pas în contextul în care PMP a obţinut rezultate foarte slabe şi este văzut ca un partid muribund.

„Despre venirea președintelui României în funcție, domnul Traian Băsescu, am discutat și am decis ca în urma ședinței de Consiliu Executiv Național, de săptămâna viitoare, să adoptăm un document în care să afirmăm ferm din partea Partidului Mișcarea Populară continuarea proiectelor începute în mandatul președintelui Traian Băsescu, susținerea pe mai departe a principiilor și valorilor cărora s-au subsumat cele două mandate ale președintelui României și, de asemenea, o invitație formală către președintele Traian Băsescu de a se alătura proiectului Mișcarea Populară”, a declarat Elena Udrea.

Citeşte şi: Europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din PMP

Cu toate că există toată deschiderea din partea Elenei Udrea de a-l înregimenta pe Băsescu, rămâne să vedem dacă se va face această mişcare, având în vedere rezultatele foarte slabe ale PMP atât la alegerile europalamentare, cât şi la cele prezidenţiale. Acum, PMP este văzut ca un partid muribund şi tot mai mulţi lideri ai partidului au abandonat sau se gândesc să abandoneze o navă care se scufundă.

Pe de altă parte, PMP a fost creat special pentru Elena Udrea şi dorinţa sa de a-şi satisface foamea de politică. Cum doamna Udrea nu s-a evidenţiat cu nimic în alegerile la care a participat, are o imagine negativă şi îi lipsesc calităţile necesare pentru a fi pe prima scenă a politicii, nu este de mirare că PMP-ul va avea un sfârşit fără istorie.

Citeşte şi: DOCUMENT NĂUCITOR de la DNA: ELENA UDREA a primit bani din afacerea retrocedărilor

În aceste condiţii este de văzut dacă Traian Băsescu, un politician cu foarte mare experienţă şi recunoscut pentru flerul său, va accepta să preia cârma unui vas care se scufundă. În acest moment, Băsescu nu este decis în legătură cu opţiunea sa politică şi pare că nu se va lipi de o structură politcă fără să aibă garanţia că poate construi un proiect fezabil, cu un oarecare viitor. Iar PMP nu pare a-i oferi aceste garanţii. Iar dacă de dragul doamnei Udrea va intra în PMP, fostul preşedinte al ţării va trebui să-şi asume un rol activ şi va concura direct cu celălalt partid de dreapta (noul PNL) pentru că îşi dispută electoratul cu acesta.

De asemenea, în tot acest context trebuie luat în calcul şi DNA. Laţul în jurul Elenei Udrea pare a se strânge în cazul în care este implicată fosta şefă DIICOT Alina Bica, iar Băsescu are şi el o serie de dosare restanţe. Unii analişti politici spun că se poate să asistăm la sfârşitul politic a lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2014
Dan Slugarescu
dottore in drept....
Astfel, pe 30 iulie 2006, Curtea de Apel Bucureşti a judecat recursul la prelungirea măsurii arestării preventive a lui Ovidiu Tender. Şedinţa de judecată a făcut obiectul unei investigaţii realizate de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii. Raportul Inspecţiei Judiciare, însuşit de CSM în plen, dezvăluie faptul că Victor Ponta a făcut tot posibilul să "obstrucţioneze" actul de justiţie, nu a respectat solemnitatea şedinţei şi a încercat să pledeze pentru Tender, deşi se afla în incompatibilitate fiind şi parlamentar.

Stenograma şedinţei de judecată arată că Victor Ponta, deşi a fost declarat incompatibil să îl apere pe Tender, a intrat în sala de judecată. Din derularea procesului rezultă că judecătorul Curţii de Apel a cerut forţelor de ordine să-l scoată pe Ponta din sala de judecată. În raportul CSM se reţine că Ponta şi ceilalţi avocaţi au făcut tot posibilul să amâne şedinţa de judecată pentru câteva ore din simplul motiv că dacă prelungirea arestării lui Tender nu se judeca până la ora 24 acesta ar fi fost eliberat din oficiu.
16 dec, 2014
grisa
am spus-o...
Presedintele Basescu ar face cea mai mare gresala raliindu-se acestui partid PMP. Simplul fapt ca-i condus de EU ce si-a demonstrat " valoarea". il va face perdant din toate punctele de vedere. Doar un "altfel de partid" in care sa se verifice la sange, moralitatea , profesionalismul candidatilor, va face posibila ralierea la o asemenea idee. PMP e sortit esecului tocmai datorita amestecului in tot felul de manarii financiare.
18 dec, 2014
ciupi
de ce n-ar infiinta un PBR? daca nu v-ati prins, partidul basist roman! si n-o spun ca gluma, pentru ca are multi adepti.
15 dec, 2014
Paul Aparaschivilor
coane Fanica...
ai pus o intrebare,te-ai sucit,ai luat-o pe aratura,n-ai schitat nici o idee de parere personala..de raspuns
apoi,inchei in apoteoza cu "unii analisti spun..."
care analisti,unde au declarat,pe ce se bazeaza??
cred ca pe lista de restructurari,o sa fi pe primele locuri...
scrie ma guzgane si tu ceva ,afirma cu subiect si predicat:uite,parerea mea de ziarist este aceasta...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ