Condimentul UNICAT care te protejează de boli, la început de toamnă

| 01 oct, 2014

Oficial, a venit toamna. Temperaturile încep să scadă dramatic începând cu primele zile de octombrie şi, dacă nu avem o imunitate puternică, riscăm să ne îmbolnăvim destul de uşor. Există însă în bucătăria noastră nişte aliaţi de nădejde care ne ajută să ne protejăm de răceală sau gripă sau să ne vindecăm mai repede.

Unul dintre cele mai populare condimente este un remediu eficient împotriva frigului: scorţişoara. Putini cunosc virtutile terapeutice ale scortisoarei. Cunoscatorii au folosit-o dintotdeauna ca remediu impotriva vremii reci. Scortisoara trateaza extremitatile reci, crampele musculare, durerile cauzate de raceala sau gripa, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mancare. Condimentul nu are contraindicatii si poate fi adaugat in orice fel de ceai si are proprietatea de a raspandi in tot corpul o puternica senzatie de caldura.

Stiinta are un punct de vedere referitor la acest remediu natural, si anume studiile si cercetariile realizate la nivel mondial (inclusiv in Japonia, Statele Unite ale Americii si Australia) releva gradul ridicat de eficienta al amestecului de scortisoara si miere in caz de imunitate scazuta. Acest remediu natural s-a dovedit a avea un efect benefic asupra intregului organism, facandu-l mai puternic si mai rezistent la boli.

Iata un remediu eficient contra racelii, care calmeaza tusea si curata sinusurile: puneti un betisor de scortisoara intr-un vas in care clocotesc 300 de ml de apa si lasati sa fiarba la foc moderat, timp de doua minute, dupa care opriti focul si scoateti scortisoara. Adaugati un plic de ceai verde si lasati sa se infuzeze cateva minute. Ceaiul rezultat se bea cald, in doua reprize, simplu sau cu o lingurita de miere dizolvata in el.

Pentru intarirea imunitatii, o cură cu 5 g de scorţişoară amestecată cu două linguriţe de miere, consumate dimineaţa şi seara, timp de o lună, va face minuni. Scorţişoara este antiseptic şi elimină stresul, stimulând circulaţia sanguină.

Pentru rezultate optime, amestecati scortisoara cu ghimbir pentru a obtine un ceai aromat, insa deosebit de puternic impotriva afectiunilor respiratorii. De asemenea, o cana de ceai cu scortisoara calmeaza articulatiile inflamate, amelioreaza durerile de burta si previne balonarea.

Scortisoara are un continut ridicat de antioxidanti, iar uleiul de scortisoara este antibacterial si antifungicid. Este si o sursa importanta de magneziu, fibre, fier si calciu. Datorita proprietatilor sale curative, scortisoara este folosita ca remediu pentru reducerea zaharului din sange, colesterol, digestie, diaree, raceala si gripa, artrita, memorie, dureri de dinti, respiratie urat mirositoare, dureri de cap si migrene.

Combinatia de miere si scortisoara folosita in mod regulat poate consolida in mod semnificativ imunitatea noastra si ne protejeaza cu succes organismul impotriva virusurilor si a diferitelor bacterii. Se poate consuma miere intinsa pe paine si presarata cu scortisoara, dimineata, la micul dejun, sau sub forma de ceai (o cana de apa fierbinte peste o lingurita de scortisoara, indulcit cu miere cand se raceste).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 oct, 2014
Alina
Condimente
https://www.facebook.com/pages/Condimente
01 oct, 2014
dana
Un job nou pentru toate varstele: operatori online, special pentru cei care au cunostinte minime de folosirea a calculatorului! Oferim castiguri garantate si motivante: 300 de dolari lunar! Timp de lucru: 3 ore pe zi. Trimiteti cerere de detalii la email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ