Congresul PNL – o dramoletă pusă în scenă pentru eternul prezidențiabil Crin Antonescu

| 01 iul, 2014

Congresul PNL. Pentru că nu se putea să treacă și congresul PNL fără ca presa portocalie să aibă ce mesteca, Crin Antonescu şi bunul său prieten Klaus Iohannis au ales acest moment pentru a-l reîmpacheta pe fostul co-președinte USL ca noul prezidențiabil al dreptei.

Congresul PNL. Congresul de weekend-ul acesta al liberalilor s-a desfășurat cu precizie de ceas elvețian pentru ca planurile lui Antonescu de a ajunge candidatul comun al dreptei să devină realitate. Regia unui Iohannis ursuz și a unui Mircea Ionescu-Quintus mai absent ca niciodată, deși prezent în prezidiu și cu microfonul pornit, s-a potrivit ca o mănușă pentru obiectivul din ce în ce mai transparent al liberalilor: să îl bage pe gât PDL-iștilor pe Crin Antonescu ca noul, vechiul, și eternul candidat pentru fotoliul de la Cotroceni.

Citeşte şi: Congres PNL. PNL a ales în Congres alianţa cu Băsescu

Cine mai crede acum varianta Klaus Iohannis – candidat la președinție ori e naiv, ori se lasă păcălit de bunăvoie. Crin a venit frumos pieptenat la congres pentru unicul motiv de a-și auzi numele strigat din sală, de a se lăsa rugat să candideze și să accepte zâmbăreț nominalizarea pe care știa oricum că o va primi.

Congresul PNL. De fapt, întreg congresul liberalilor a părut o scenetă cu mesaje pline de subînțeles pentru partenerii de fuziune de la PDL. Iohannis le-a spus portocaliilor direct că viitoarea formațiune se va numi tot PNL – protestul bleg al lui Predoiu nu schimbă cu nimic asta – și, pentru că era mai greu să le dea democrat-liberalilor două găluște de înghițit în aceeași zi, liberalii au stabilit că vor propune două nume pentru cercetarea sociologică: Iohannis și Antonescu! Adică, întocmai ce spusese cu câteva zile înainte Antonescu: că dilema dreptei va fi să aleagă între ei doi, “fără supărare pentru Cătălin Predoiu”.

Citeşte şi: Congres PNL. Comportamentul lui KLAUS IOHANNIS spune ceva despre calitatea sa ca politician

Crin Antonescu candidează. Antonescu își pregătește candidatura de anul acesta pentru Cotroceni încă din 2009, de când a câștigat președinția partidului de la Călin Popescu-Tăriceanu. În 2009 nu a avut premize favorabile să intre în turul doi și, deși a jucat și atunci cartea Iohannis, a folosit-o prea devreme, și a venit în răspărul planurilor lui Traian Băsescu. Anul acesta, însă, cu sprijinul partidului care l-a propulsat pe Băsescu de două ori în funcție și cu un Iohannis care doar în aparență face notă discordantă cu el, Crin are toate șansele să ajungă în turul doi împotriva candidatului social-democrat.

Citeşte şi: Congresul PNL. Iohannis: Obiectivul liberalilor - câştigarea prezidenţialelor şi revenirea la guvernare

Nu există șanse reale ca ‘cercetarea sociologică’ să producă alte concluzii decât că cel mai talentat, mai dichisit și mai cu priză la public ‘candidat al dreptei’ este chiar fostul candidat al USL-ului, Crin Antonescu. Iohannis va rămâne cu președinția noului PNL și va fi mai mult decât mulțumit, ca primar de oraș mic spre mediu care a intrat în politica de la centru de doar doi ani.

Vom afla pe parcurs, poate, câte din acțiunile lui Antonescu din 2009 până în prezent au fost etape bine puse la cale din planul său de a accede la președinție: cât a crezut în USL și cât a luptat pentru ca Băsescu să fie demis în 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ