Congresul PNL. Iohannis: Obiectivul liberalilor - câştigarea prezidenţialelor şi revenirea la guvernare

| 28 iun, 2014

CONGRES PNL. Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă că obiectivul liberalilor este câştigarea alegerilor prezidenţiale şi revenirea la guvernare.

CONGRES PNL. 'Obiectivul nostru major pe termen lung este să dăm României un deceniu liberal, care va fi, pentru România, o perioadă de consolidare a statului de drept şi de prosperitate economică şi va duce ţara noastră la nivelul statelor europene. În vederea atingerii acestui obiectiv, avem de îndeplinit două obiective de etapă: câştigarea alegerilor prezidenţiale şi revenirea la guvernare, ca principală forţă politică', se arată în moţiunea de candidat la preşedinţia PNL a lui Klaus Iohannis numită 'Pentru un deceniu de liberalism, prosperitate şi stat de drept', pe care a prezentat-o la Congres.

Programul politic al lui Iohannis mai prevede că PNL se opune fundamental stângii, iar, în actualul context politic, pe termen scurt, este exclusă o colaborare cu Partidul Social Democrat. Totodată, Guvernele pe care doreşte să le formeze PNL nu au în vedere o coaliţie cu PSD.

În ceea ce priveşte viitorul preşedinte al ţării, Iohannis crede că acesta trebuie să fie un mediator.

'Vrem ca 2014 să fie ultimul an din istoria României în care pericolul revenirii la partidul-stat să fie prezent. Vrem ca 2014 să fie ultimul an în care, în loc să vorbim despre un preşedinte arbitru sau mediator, vorbim despre unul 'jucător', înţelegând prin aceasta depăşirea atribuţiilor constituţionale, concentrarea puterii în mâna unei persoane, implicarea în viaţa politică de partid. Din toate aceste puncte de vedere, PNL se delimitează fundamental la nivelul anului 2014 atât de stânga, cât şi de ceea ce a însemnat regimul Băsescu', mai spune Iohannis, în moţiunea sa, adăugând că susţine varianta fuziunii cu PDL.

În privinţa programului de guvernare, preşedintele interimar al PNL propune descentralizarea şi reforma administraţiei publice, dar şi 'integritate, ordine şi tradiţie'.

Iohannis susţine apartenenţa PNL la PPE, iar în plan intern propune susţinerea independenţei justiţiei şi asigurarea constantă a unei finanţări anuale de 2% din PIB pentru apărare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ