Crin şi psihoza candidaturii la preşedinţie

| 28 iun, 2014

CRIN ANTONESCU CANDIDAT. Obsesia lui Crin Antonescu pentru fotoliul de preşedinte a rămas cât se poate de vie. După ce părea să fi dispărut complet din viaţa politică, Antonescu a reapărut brusc în peisajul public românesc. Odihnit după un somn lung, ambiţiile prezidenţiale ale fostului preşedinte PNL s-au trezit din nou la viaţă, acesta neexcluzând varianta unei candidaturi pentru alegerile din toamnă.

CRIN ANTONESCU CANDIDAT. După ce a scos PNL de la guvernare rupând totodată Uniunea Social-Liberală, după ce a renunţat la funcţia de preşedinte al Senatului şi în final după ce a fost nevoit să demisioneze din fruntea partidului, Crin Antonescu părea să fi plecat întru-un bine meritat exil politic. Săptămâni bune, nimeni nu a mai auzit nimic despre Crin Antonescu. Până mai ieri, când fostul lider liberal a socotit că este timpul să-şi facă reintrarea în scenă. O reapariţie târzie, dacă stăm să ne gândim la faptul că Antonescu, în dulcele său stil clasic, a absentat din Parlament în două momente extrem de importante, când prezenţa sa se impunea cu desăvârşire. Vorbim desigur de votarea reducerii CAS, Antonescu declarându-se un susţinător fervent al acestei măsuri. Mai mult, reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuţiilor de asigurări sociale a fost pretextul invocat de liberali şi de Crin Antonescu pentru a depune o moţiune de cenzură la adresa actualului Guvern. Ori în aceste condiţii, Antonescu nici măcar nu s-a sinchisit să vină în Parlament la momentul în care a fost votată introducerea acestei măsuri de la 1 octombrie. Al doilea momement pe care Antonescu l-a ratat cu graţie, a fost declaraţia adoptată de Parlament miercuri prin care i s-a cerut public demisia preşedintelui Traian Băsescu în urma scandalului de corupţie în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, scandal ale cărui ramificaţii duc până la preşedintele României. Şi în acest caz, Antonescu a preferat să stea deoparte.

Joi, pe nepusă masă, Antonescu s-a întors în arena publică. Şi unde altundeva, decât la prietenul Rareş Bogdan, probabil singurul moderator încă dispus să-l invite în platourile unei televiziuni. Declaraţiile făcute de liberal în emisiunea lui Bogdan au arătat însă un Crin Antonescu nedispus să facă în totalitate pasul înapoi, fostul preşedinte PNL încă visând cu ochii deschişi la fotoliul de la Cotroceni. Antonescu a admis că numele său ar putea reintră în ecuaţia unei candidaturi la alegerile din noiembrie, admiţând totodată că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este totuşi favorit să obţină nominalizarea pentru a intra în cursa prezidenţială.

“Că să fiu foarte sincer, eu nu cred că avem nevoie de foarte multe sondaje. Cu tot respectul foarte sincer şi pentru domnul Predoiu, şi pentru Partidul Democrat Liberal, întrebarea este, după părerea mea, în acest moment, din dreapta dacă este Klaus Johannis sau dacă sunt eu”, a afirmat Antonescu, lăsându-i pe democrat-liberali cu buza umflată.

Nu a trecut nicio lună de când Antonescu afirma ferm că nu va mai candida pentru preşedinţia României, că astăzi liberalul s-a sucit din nou, afirmând că ar putea accepta candidatura la prezidenţiale dacă partidul i-o va cere şi dacă sondajele de opinie îl vor situa într-o poziţie favorabilă. Dar tocmai aceste răzgândeli permanente denotă neseriozitate şi totodată o anumită labilitate psihică, făcându-l pe Antonescu practic incompatibil cu o funcţie de un asemenea angajament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ