Cum va fi vremea în Bucureşti, la mare şi la munte, de 1 mai

| 30 apr, 2014

Potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meteorologie, ploile vor reveni in aproape toate regiunile tarii, pana la sfarsitul lunii aprilie, in unele zone s-ar putea cumula cantitati de apa mai insemnate, iar pana in 4 mai se vor inregistra, in medie, temperaturi de 18-20 de grade.

1 mai in Capitala

Regimul termic diurn va oscila de la o medie de aproximativ 22 de grade in primele trei zile spre 19 grade in intervalul 24 – 28 aprilie, pentru ca apoi sa creasca usor la 21 de grade, valoare in jurul careia se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Media temperaturilor minime se va incadra intre 8 si 11 grade, iar diferentele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, in special in a doua saptamana de prognoza, cand vor fi relativ constante, in jurul valorii de 9 grade.

Intre 23 si 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si, posibil, mai importante cantitativ va fi in jurul datei de 23–25 aprilie, precum si in zilele de 26, 27 si 29 aprilie. Dupa 30 aprilile, sansele de ploaie vor diminua treptat.

1 mai la mare

Maximele diurne se vor situa in jurul unei medii de 19 grade in primele trei zile ale intervalului si din nou in perioada 30 aprilie–4 mai, fiind usor mai ridicate decat temperaturile normale ale perioadei.

In restul intervalului (24–29 aprilie), se vor inregistra temperaturi maxime in medie, de aproximativ 16 grade – valori apropiate de mediile climatologice.

In intervalul 23–30 aprilie, ploile de scurta durata se vor semnala sporadic, in aproape fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de aparitie pe arii mai extinse in 24 – 25 aprilie, 27 si 29 aprilie. Dupa data de 30 aprilie, sansele de ploaie vor diminua treptat.

1 mai la munte

In primele zile ale intervalului, incalzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal in a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12-14 grade si minime ce vor urca de o valoare mediata de 2, 3 grade pana spre 5, 6 grade.

Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai insemnate, cu precadere in jurul datelor de 24, 26 si 28 aprilie.

Tag-uri: 1 Mai, meteo, vreme
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ